Raymarine 2Star 2017

PÅMELDT: Elling Rishoff går aldri glipp av en 2Star-regatta, og han er den eneste som har fullført alle regattaene siden starten i 2004. I år seiler han sammen med sønnen Øyvind.

Går aldri glipp av 2Star

SEILmagasinets Shorthanded-rankings suverene leder, Elling Rishoff, er allerede påmeldt til Raymarine 2Star. Han er også den eneste som har fullført samtlige 2Star-regattaer til nå.

Publisert Sist oppdatert

Elling Rishoff går aldri glipp av 2Star – enten regattaen opp igjennom årene har hatt navnet Watski Skagerrak TwoStar, Seapilot 2Star eller som årets regatta heter, Raymarine 2Star. Shorthanded-seileren fra Asker er den eneste som siden starten i 2004 har fullført samtlige regattaer. Fullfører han årets seilas, blir det hans 14. regatta.

Seiler med sønnen sin

Samtlige av de foregående regattaene har Rishoff fullført sammen med makkeren Morten W. Brekke fra Bærum, men i år har han for første gang med seg sønnen Øyvind. Han er dog ingen novise innen shorthanded-faget. Han har seilt en rekke andre shorthanded-regattaen sammen med faren, og innsatsen har brakt ham helt opp på 5. plass på SEILmagasinet Shorthanded-ranking, der faren Elling leder.

Som far og sønn er familieduoen fra Asker også med og konkurrerer om å bli beste Forelder/barn-lag, der de inntil nå fire andre konkurrenter.

15. mars er første milepæl

23 lag er til nå påmeldt til årets Raymarine 2Star, men ytterligere flere er ventet i løpet av morgendagen – 15. mars. Sponsoren, Raymarine, har satt opp et sett trådløse vindinstrumenter i premie som skal trekkes blant de lagene som er påmeldt innen 15. mars, og det vil trolig resultere i flere lag på listen. Det heldige vinnerlaget vil bli trukket ut under Sjøen for alle.

Class 40-samling i 2Star?

Av ytterligere flere lag som er ventet på deltagerlisten, er blant annet Rune Aasberg og Simen Løvgren i deres Class 40 «Solo 2». De setter kurs for Frankrike om halvannen ukes tid for å seile båten hjem til Norge. «Solo 2» er blitt reparert i Frankrike etter skadene båten fikk i havariet i Normandie Challenge Race i 2016.

– Vi tar båten hjem til Norge for å trene og forberede oss på en ny runde i Normandie Challenge Race, som starter i Frankrike 14. mai. Etter regattaen der seiler vi tilbake til Norge for å rekke Færderseilasen og Raymarine 2Star, forteller Simen Løvgren til SEILmagasinet.

Hjem til Færderseilasen kommer også Henrik Bergesens splitter nye Class 40, som er bygd i Sør-Afrika i vinter.

Les: Splitter ny Class 40 til Norge

– Det hadde vært moro om vi kunne ha samlet alle Class 40-ene i Norge i Raymarine 2Star, sier Simen Løvgren.

Foreløpig er kun «Black Pearl» med Sverre Marius og Sverre Gunnar Ellingsen fra KNS påmeldt, men «Solo 2» kommer altså også. De Class 40-ene som da savnes er «Astragale» til Jan-Helge Furnesvik fra Røyken, Aasbergs gamle «Solo», som nå befinner seg på Vestlandet under navnet «Rubber Duck» og seiles av Ole-Jørgen Michelsen og Morten Offerdal fra Askøy og alstå Henrik Bergesens nye båt.

Rent damelag

For første gang på mange år har Raymarine 2Star et rent damelag på deltagerlisten. Eira Naustvik fra Asker og Grete Valstad fra Oslo har meldt seg på i Are Wiig Class, som er en klasse for dem som først og fremst tar Raymarine 2Star som en utfordring og som vil konkurrere mot Røyken-seileren Are Wiig, som i 2018 legger ut på soloseilasen Golden Globe non stop rundt jorden.

I denne klassen har flere andre seilere antydet at de vil delta, men foreløpig er det rene damelaget klassens eneste påmeldte.