Raskere alene enn med fullt mannskap

– Helt rått, sa Rune Aasberg da han var på vei inn fra Færder i 19 knop etter å ha satt enda en rekord mellom Skagen og Færder.

Publisert Sist oppdatert

Den ble ikke gammel, rekorden Rune Aasberg satte tidligere i dag, 11. april 2017, med sin Class 40 «Solo 2». Da han snudde ved Skagens Rev etter å ha brukt 7 timer, 37 minutter og 18 sekunder fra Færder til Skagen, økte vinden og vinkelen var god. Et nytt rekordforsøk var i gang.

Han satte code5-seilet – en gennaker på rull – og suste nordover.

17–18 knop i snitt

– I lange perioder har jeg hatt en gjennomsnittsfart på 17–18 knop. Dette er noe av det råeste jeg har vært med på, tikket det inn på en SMS til SEILmagasinet da han omtrent var på høyde med Väderöarna.

Og det fortsatte. Vinden sto med mellom 20 og 25 knops styrke og ga maks-fart i Class 40-en, og da Rune Aasberg passerte Færder, hadde klokka tikket frem til 5 timer, 40 minutter og 55 sekunder fra han var i Skagen. Dermed hadde han slått sin ferske singlehanded-rekord med nesten to timer.

Raskere enn med fullt mannskap

Rune Aasberg seilte også fortere enn da han med fullt mannskap for en del år siden satte rekord for enskrogsbåter på distansen med 5 timer og 50 minutter med sin gamle Class 40, «Solo».

– Det er første gang jeg har seilt frem og tilbake til Skagen mens det har vært lyst, fortalte en en svært fornøyd seiler etter målgang ved Færder.

Seilasen hadde foregått uten hverken dramatikk eller uhell; den hadde bokstavelig talt gått på skinner. Flere ganger lå seilte han i over 20 knop s fart, og da han rapporterte til SEILmagasinet etter målgang, suste han ubesværet videre inn over Oslofjorden med 19 knop på loggen.