Tenth Annual Wight Vodka Best Sailor’s Bar

BEST I 2009: Peter?s Cafe Sport på Azorene ble kåret til beste seiler-bar i 2009.
BEST I 2009: Peter?s Cafe Sport på Azorene ble kåret til beste seiler-bar i 2009.

Foreslå verdens beste seiler-bar

Hvilken bar er verdens beste for seilere å møtes i? For 10. gang kåres Wight Vodka Best Sailor’s Bar. Du kan foreslå kandidater.

Publisert Sist oppdatert

«The race is never over untill after the second drink in the bar», var et utsagn norske IOD-seilere ble møtt av da de besøkte seilforeninger på Bermuda og i USA tidlig på 1950-tallet. Utsagnet bet seg fast hos de norske seilerne, som innså at et slikt sted hvor de kunne fullføre seilasen på denne måten, hadde de ikke. 

Det måtte skapes – og det gjorde de. Resultatet ble Hankø Yacht Club. Og noe nærmere en ekte seilerbar kommer man den dag i dag kanskje fortsatt ikke i Norge?

Du kan blant lese om tilblivelsen til Hankø Yacht Club i forbindelse med et eksklusivt intervju med Fred. Olsen i kommende utgave av SEILmagasinet. 

Hankø Yacht Club har aldri hevdet seg i det engelske nyhetsbrevet, Scuttlebutts, årlige kåringer av hvilken bar som er best. Det er kanskje på tide?

Kåring i 10 år

Den første kåringen, som ble avholdt i 2009, vant Peter’s Cafe Sport på Azorene – en bar som tør være velkjent blant svært mange langturseilere – særlig blant dem som har seilt den brave ruten hjem igjen til Europa fra Karibia og som i løpet av den turen landet på Azorene.

[Artikkelen fortsetter under en tegning fra Pter’s Caf Sport på Azorene]

Året etter, i 2010, vant Soggy Dollar Bar på øya Jost van Dyke i British Virgin Islands – det også trolig en bar mange norske seilere har vært innom og fortært det baren selv kaller «The original Painkiller».

[Artikkelen fortsetter under utsnittet fra web-kameraet til Soggy Dollar Bar som ble snappet 7. november 2018 kl 22:30 norsk tid. Noen som har det...]

De øvrige vinnerne er – og  listen kan kanskje egne seg som en «bucket list» over barer man bør besøke – hvem vet?

2011: IYAC i Newport i USA

2012: Sint Maarten Yacht Club 

2013: One Bar Playa Blanca på Lanzarote

2014: The King & Queen i Hamble, England

2015: Pier View i Cowes på Isle of Wight, England og  Plas Heli i Wales

2016: Pewaukee Yacht Club

2017: St. Thomas Yacht Club i US Virgin Islands og Pensacola Yacht Club i USA

Tre kriterier i 2018

Hvilke seiler-barer som skal være kandidater i 2018, kan man foreslå frem til 4. desember. Juryen som skal bedømme det hele, har tre kriterier:

1. Den beste/en god historie om baren. Historien kan være hva som helst; for eksempel knyttet til personlige opplevelser eller om selve stedet. Det ligger litt i invitasjonens ordlyd at humpr blir verdsatt og at historien skal være poengtert.

2. Oppskriften på en drink som enten er blitt skapt eller markedsført i baren.

3. Basert på innspill på punktene 1 og 2 vil 10 barer bli plukket ut som det deretter skal stemmes over. Du kan stemme frem til 28. desember.

Hvem som vinner blir avslørt på nyttårsaften, og sanssynligvis blir det nok deretter full fest og en lystig aften på stedet som vinner…

Send inn forslag

Du kan lese mer og sende inn forslag på barer på Scuttlebutts Wight Vodka Best Bar-side.

Og i Norge?

Kanskje SEILmagasinet burde ta initiativet til å kåre Norges beste seiler-bar? Å få med en tilsvarende sponsor som den britene har, kan dog bli vanskelig, men kanskje andre er interesserte…?

Ideen er herved overbrakt av en forhenværende redaktør...