LUFTIG OPPLEVELSE: Høyeste bud for en luftig tur for fire i GC 32-katamaranen «Xela Racing» gikk for 60 000 kroner under TV-aksjonen.
LUFTIG OPPLEVELSE: Høyeste bud for en luftig tur for fire i GC 32-katamaranen «Xela Racing» gikk for 60 000 kroner under TV-aksjonen.

Seiltur til 60 000 kroner!

Under TV-aksjonen auksjonerte Alexander Ringstad og hans Xela Racing Team bort en seiltur for fire med deres foilende GC 32-katamaran. Prisen ble hele 60 000 kroner!

Publisert

– Det gikk over all forventning. Jeg hadde vel håpet på 10, kanskje 15 000 kroner, men så gikk turen altså for hele 60 000. Det er helt sjukt – og veldig gledelig. Vi er stolte og overrasket, sier Alexander Ringstad.

Pengene i sin helhet går til Verdens naturfond (WWF) og deres arbeid for å bekjempe og redusere plast i havet.

Alexander Ringstad vet ennå ikke hvem som fikk tilslaget og hvem de skal ha med seg ut på tur til neste år. For det må bli til neste år at turen finner sted, for nå er katamaranen pakket ned for sesongen. Den ligger innendørs på Framnæs i Sandefjord, og frem til jul har de en del ting som skal fikses og forbedres på båten.

I januar neste år håper de å kunne sette kurs for Portugal og trening mot andre lag der.

– Men det er vi ennå ikke sikre på. Ikke noe er jo sikkert nå for tiden, sier Ringstad.

– Og så vil vi eventuelt se hvilke andre lag som skal dit. Det er også med på å bestemme om vi skal dra dit eller ikke, sier Ringstad.

Regattadebut i april

Og når året 2021 drar seg frem til april, håper han at de skal få sjansen til å debutere i den aller første regattaen med det foilende fartsmonsteret «Xela». Ringstad er også spent på hva Jonas Høgh-Christensens nye rolle i Sail GP vil få av betydning fordet norske laget. Dansken som inntil nylig var leder for det danske Sail GP-laget, har gått inn i en ny stilling der han skal lede Sail GPs kommersielle satsing i Norden.

Kanskje vil det bety mer oppmerksomhet om seiling i farvann ikke så langt fra Norge?

Og det er vel også i april/mai at de som fikk tilslaget under TV-aksjonen, får sjansen til å virkeliggjøre sin 60 000 kroners-tur.

– Den turen skal vi uansett finne plass til, sier Alexander Ringstad.