Video fra første dag, med mye vind.

SailGP nærmer seg 100 km/t

USA vant SailGP-runden i Frankrike, en regatta med ville hastigheter første dag, og mangel på vind andre dag.

Publisert

Lørdag økte vinden over 40 km/t, eller 11 m/s, og det ga ville hastigheter for de raske 50-fots foilende katamaranene. Alle lagene kunne notere hastigheter over 90 km/t, hvor Frankrike var raskest med 99,9 km/t, eller 54 knop, etterfulgt av Storbritannia med 99,0 km/t og USA med 98,9 km/t. Søndag var vinden borte, og båtene slet med å komme opp på foilene.

Første seier

Mangel på vind omgjorde planlagte seilaser. Båtene var utstyrt med høy vingmast og større forseil, men det var ikke nok i den svake vinden. USA vant den eneste seilasen som ble gjennomført på søndag, og skipper Jimmy Spithill tok sin første seier noensinne i SailGP.

USA vant den avgjørende seilasen, men ble trukket fire poeng etter en hendelse med det franske laget. USA ligger bare på syvendeplass sammenlagt i sesongen.

Ujevn smeiling

Det danske laget med Nicolai Sehested ble bare seks sammenlagt. Det er skuffende etter gode plasseringer i Plymouth og København i sommer hvor de har kommet i finalen. Deres beste plassering denne gangen var i tredje seilas hvor de ble tre. Danmark ligge som fire sammenlagt.

Saint-Tropez: Resultater etter regattaen i Frankrike.
SESONG 3: Sammenlagt plassering etter runden i Frankrike.
ACTION: Det ble seiling på grensen på lørdag i Saint-Tropez.