«Santa» seiler seg opp

Claus Landmark startet med heavy fokk, og regner med kryss i 10 m/s. De var noen meter for sent ute. Direkte film fra starten fungerte overraskende bra. Se bilder fra starten.

Publisert

Alle bildene er fra direktesendingen

Gutta om bord var usikre om hvilke forseil de skulle heise. Vinden var Ganske lett ved startlinjen, men seilerne forventet mer vind utenfor Slagentangen. Båtene seiler 10 grader av full kryss, men vil gå på full kryss på styrbord halser etter Slagen. I rossene misten «Al Capone» styringen et øyeblikk.

Lavt og fort

«Santa» var noen meter bak i starten, og må jobbe for å få fri vind. De velger å seile lavt og fort ut mot Slagen. Gutta om bord håper på å få et stikk i skjøte ut over natta, og få satt en Jibtop forseil. Claus Landmark håper å holde litt bedre høyde enn konkurrentene etter runding av bøye ved Slagen, og dermed jobbe seg opp til fri vind. DEt fungerte bra, og «Santa» spiste sego pp forbi Terje Wang i X-41.

Seiler seg opp

Ved slagen var loggen oppe i 10 knop på den 43 fots lange båten. Ved runding av Slagen ligger det to Landmarker foran og en bak. Santa» seiler fort og spiser seg innpå «Teknova» som hadde en bedre start. Kursen er rett mot Hollenderboen.

Etter runding av Slagen blåser det 16 knops vind, og båten holder 8-9 knop. Båten seiler bra, og er i ferd med å seile seg opp som første Lanmark.

Full høyde eller korteste vei

Etter hvert har feltet delt seg. Noen båter har tatt et stikk i skjøtet, og satser på å seile kortere vei, og raskere. Det vil gi uttelling om vinden dreier på vest. »Santa» satser på å seile høyere i fri vind, noe som gir mer spillerom.

Teknologien fungerte

Magne Klann filmet hele starten som ble sendt direkte fra iPhone til Seilas.no ved hjelp av app-en Ustream. Sendingen ble avbrutt et lite øyeblikk av en melding som ticket inn på mobilen. Sendingen var et test på hvordan vi skal dekke Færderseilasen 17. juni.

Vi sendte over en time, noe som er imponerende. Under testsendingen tidligere i dag ble min iPhone glødende varm, så systemet spiser batteri. 

Streaming .TV shows by Ustream

Powered by Labrador CMS