SEILjuss

Feil motor - er det en mangel?

En båt som var solgt hadde en heller dårlig motor, og selgeren byttet den ut med en nyere før båten ble overlevert. Motoren fungerte, men var av et annet merke enn den opprinnelige.

Publisert

En kar har kjøpt en ca. 30 år gammel seilbåt, og under prøvekjøring/prøveseiling viser det seg at motoren var heller dårlig. Selger tilbyr seg imidlertid å forsøke å reparere motoren. Dette viser seg vanskelig, deler bestilles og tiden går.

Før handelen gjennomføres bestemmer selger seg for å bytte motoren, den gamle motoren går ut og en nyere motor blir satt inn. Akkurat hvor gammel den «nye» motoren var, er jeg usikker på, men den skal visstnok være en god del år nyere enn den gamle, og den «nye» fungerer i motsetning til den gamle. Det er også informert om at både den gamle og den «nye» motoren begge er av kjente, kurante merker som også i dag brukes i nye båter. Uten at det er opplyst om det, antar jeg at den «nye» motoren har like mange hestekrefter som den gamle. Båten leveres deretter til kjøper. Den «nye» motoren er imidlertid av et annet merke enn den som satt i båten før, og det viser seg at «motornummeret» på den nye motoren ikke finnes i registrene til den aktuelle motorforhandleren.

Hvorfor man ikke finner nummeret, er jeg ikke sikker på. Her kan det kanskje være at forhandleren ikke har lister over nummer tilhørende motorer som er gamle, eller at motoren rett og slett ikke er av den typen selgeren har opplyst om.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS