Ny sending av SEILmagasinet-TV med reportasjer, tester og tips

Her er SEILmagasinet-TVs høstsending med test av Shogun 43, Dehler 39 som bruktbåttips, test av støvsugere i båt, sjekk av nødstiger for MOB, og vinterseiling.

Publisert Sist oppdatert

Sendingen med innhold fra SEILmagasinet 6-2023 er på 44 minutter

Test av Shogun 43

I Sverige har det blitt utviklet en lett og rask 43-foter som også er komfortabel. Vi dro til Sverige i sommer for å teste båten, og lagde en film.

Bruktbåttips

I hvert nummer trekker vi frem en båt vi mener fortjener oppmerksomhet. En båt det finnes en del av i Norge, og som vi mener kan være en ypperlig bruktbåt. Denne gangen falt valget på Dehler 39, og vi snakket med eieren Jostein Weum om hvorfor han valgte nettopp denne båten for famileseilas og regatta.

Test av batteristøvsugere

Tilfeldigvis hadde kollega, sønn og jeg kjøpt hver vår støvsuger som benytter batteri fra drillen. Vi valgte tre svært ulike løsninger for ulikt bruktmønster, men alle er fornøyde. Vi har testet dem alle, og snakker litt om de ulike egenskapene.

Test av nødstiger

Viste du at det er et krav om at du skal klare å komme deg om bord i båten fra vannet uten hjelp? Akkurat dette ser hverken forhandlere eller båtbrukere å bry seg om. Vi har sett på problemstillingen og sjekket ut dagens løsning.

Vinterseilasen

2. februar går Vinterseilasen fra Bolærne til Strömstad. Det er en turregatta med stadig større oppslutning. Vi har laget en filmsnudd med bilder og film fra 2023.

Jorda rundt på 40 døgn

I januar starter Arkea Ultime Challenge, en soloregatta rundt jorda med enorme trimaraner. Seks båter skal stille, fem av dem seilte nå Transat Jacques Vabre. Filmen viser vinneren «Banque Populair» fra starten.

Ny frilans medarbeider

Ida Julsen vil skrive for SEILmagasinet og i oktober var hun i Le Havre og dekket starten av Transat Jacques Vabre for oss. Hun har også laget en filmsnutt for å presentere seg selv for våre lesere.

Mesternes mester

I SEILmagasinet 6-2023 har vi en større artikkel som oppsummerer årets seilsesong. Sesongen ble toppet med Mesternes Mester på Lysaker brygge hvor vi tok en prat med vinnerne rett etter målgang.

 

Innslag

01:30 Test av Shogun 43

11:40 Delher 39 som bruktbåttips

18:20 Test av støvsugere på batteri

22:50 Sjekk av nødstiger

31:30 Vinterseilasen

33:20 Arkea Ultime Challenge

35:40 Ida Julsen

39:35 Mesternes mester