Norsk Seilsportsliga 2016 – 5. plass

VANT: Åsgårdstrand Seilforening vant Oslo-kvalifiseringen i 2015, men vi tror ikke laget vil vinne ligaen i 2016. På bildet ligger de i tet.

Mister krumtappen etter to runder

Åsgårdstrand Seilforening er godt, men når Karl Otto Book reiser på jordomseiling, vil det svekke laget.

Åsgårdstrand-laget gikk seirende ut av kvalifiseringsrunden i Oslo i 2015, og seieren har gitt et knippe seilere i foreningen blod på tann. De har hatt flere planleggingsmøter i vinter og i begynnelsen av april leide de inn to Melges 24 som de hadde en treningshelg i. Da var de åtte seilere – fire i hver.

– Vi kommer til å plukke ut laget og toppe det til hver runde, og vi kommer til å være flere som kommer til hver runde, slik at vi kan bytte på å seile, forteller Jostein Grødem i Åsgårdsrand Seilforening.

I den første runden vil han selv og Karl Otto Book være i spissen for laget, sammen med Maren Magda Book, Andrea Haug Rolstad, Charlotte Blikkshorn Halvorsen og Karen Kristoffersen.

Jostein Grødem håper at aktiviteten og resultatene vil bidra til at flere i foreningen fatter interesse for ligaseilingen og vil være med, slik at de på sikt blir så mange at de kan holde interne kvalifiseringsregattaer.

– Jeg håper det skal bli slik at seilerne blir stolte av foreningen sin og synes det er moro å representere den, sier Jostein Grødem, som «til daglig» er en av landets aller fremste Snipe-seilere.

Karl Otto og Maren Magda Book vil delta i de to første rundene, deretter drar de ut på jordomseiling. Så da må laget Åsgårdstrand-laget klare seg ute de to profilerte seilerne.

Nr. 5: Åsgårdstrand Seilforening

Vi er kommet til topp fem og de seilforeningene SEILmagasinet har aller mest tro på vil hevde seg i årets seilsportsliga. På femteplassen har vi prikket inn Åsgårdstrand Seilforening, som vant uttagningen i Oslo i 2015.

Laget har en proff holdning til ligaseilingen, og seieren i 2015 har skapt entusiasme og ivrige seilere som vil forsøke å kvalifisere seg for laget. Et drawback er at foreningen ikke har tilgjengelige sportsbåter å trene i jevnlig, men den kanskje viktigste grunnen til at vi ikke tipper Åsgårdstrand Seilforening høyere opp – de vant jo kvalifiseringen – er at de midtveis i sesongen mister krumtappen Karl Otto Book.

Karl Otto Book er den på laget som har lengst og mest erfaring med å seile planende båter med asymmetrisk spinnaker, og det blir et klart tap for laget når han og kona Maren Magda legger ut på jordomseiling til sommeren.

Det blir derfor spennende å se hvordan laget vil prestere i høstrundene, men vi tror de vil klare seg bra og ende på 5. plass.

ÅSGÅRDSTRAND: Åsgårdstrand mister to blad Book etter de to første rundene, og det svekker laget. Men de vil være gode nok til en 5. plass.

[Artikkelen fortsetter under bildet]

1. divisjon i Seilsportsligaen 2016

 1. ??
 2. ??
 3. ??
 4. ??
 5. Åsgårdstrand Seilforening
 6. Ran Seilforening
 7. Brevik Seilforening
 8. Soon Seilforening
 9. Trondhjems Seilforening
 10. Nesodden Seilforening
 11. Larvik Seilforening
 12. Stavanger Seilforening
 13. Stord Seilforening
 14. Ålesunds Seilforening
 15. Florø Seilforening