Norsk Seilsportsliga 2016 – 12. plass

TRE LAG: Stavanger kjører en årskvalifisering der de plukker ut tre lag som skal seile for foreningen i 2016.

Tre lag skal forsvare Stavangers ære

Når Stavangers uttagning er gjennomført til helgen, vil tre lag få i oppgave å seile for foreningen i seilsportsligaen.

Publisert Sist oppdatert

Stavanger Seilforenings har valgt sin helt egne variant når det gjelder den interne kvalifiseringen til seilsportsligaen. Kvalifiseringen for hele sesongen vil bli avholdt denne helgen, og den vil bli lagt opp som en kvalifiserringsserie så lik seilsportsligaen som mulig. Den vil bli gjennomført i tre båter av båttypen B One.

– Det laget som vinner, kan velge seg ut to ligastevner de vil seile i, mens laget som blir nummer to, kan velge seg ett stevne. Laget på tredjeplass blir tildelt det fjerde og siste ligastevnet, forteller Leif G. Middelthon.

Deretter blir det opp til hvert av de tre lagene å forberede seg best mulig, men Middelthon sier at han regner med at de uttatte lagene blir med på foreningens nye treningsprogram for sportsbåter. De uttatte lagene vil også få oppfølging av foreningens kroatiske hovedtrener, Luka Radelic. Radelic representerte Kroatia i Laser under OL i Bejiing i 2008, der han ble nummer 12, to plasser bak Norges Kristian Ruth.

Da Stavanger Seilforening holdt orienteringsmøte om seilsportsligaen, møtte det 20–25 seilere.

– Ikke så verst, mener Middelthon, som tror noe av hovedutfordringen er at de fleste seilerne har mer enn nok med sin egen seiling.

– Det vil nok ta litt tid for å få ligaen riktig opp å stå, og for å få seilerne til å tilpasse seg denne typen seiling. Så det gjelder å ha stayer-evne, sier Middelthon.

Nr. 12: Stavanger Seilforening

Stavanger Seilforening har valgt en interessant uttagningsvariant der de uttatte lagene vil få god anledning til å forberede seg til representasjonsoppgaven sin og spisse formen. Det kan slå positivt ut, men det kan også bli en sovepute å ha et så langt perspektiv. Stavanger Seilforenings totale prestasjon gjennom hele sesongen vil derfor stå og falle med lagenes egeninnsats og stå-på-vilje.

Nå oppfordres de riktignok til å følge foreningens sportsbåt-program, og de vil få oppfølging av foreningens gode trener, men den intensive kortbane-matchingen som hyppige og tette kvalifiseringsseilaser gir, vil de gå glipp av.

I forhold til de øvrige lagene tror vi dette vil være et draw back, og vi tror Stavanger-seilerne kanskje vil føle seg litt rustne i forhold til konkurrenter som har fått ligaseilingen litt mer intravenøst inn i blodet igjennom serierundene – både på hjemmebane og i selve serierundene.

Det er grunnen til at vi tror Stavanger Seilforening vil kjempe i nedre halvdel, for foreningen har gode seilere som kan seile godt. Det beviste de i uttagningen i Ålesund der de ble nummer tre.

[Artikkelen fortsetter under bildet]

STAVANGER: Til tross for at Stavanger ble nummer tre i kvalifiseringen til seilsportsligaen i 2015, tror vi laget vil være i nedrykksstriden i 2016.

1. divisjon i Seilsportsligaen 2016

 1. ??
 2. ??
 3. ??
 4. ??
 5. ??
 6. ??
 7. ??
 8. ??
 9. ??
 10. ??
 11. ??
 12. Stavanger Seilforening
 13. Stord Seilforening
 14. Ålesunds Seilforening
 15. Florø Seilforening