Norsk Seilsportsliga 2016 – 4. plass

4. PLASS: Vi er kommet til fjerdeplassen ? og i morgen peker vi ut den første pallplassen.

Ungt pågangsmot og solid rutine

Unge seilere med erfarne seilere som støtteapparat kan bli en god kombinasjon for Tønsberg Seilforening.

Publisert Sist oppdatert

– Seilsportsligaen er det beste som er skjedd i norsk seilsport på lenge. Formatet er suverent og fantastisk morsomt, og så er det genialt med pausene på land mellom seilasene. Da får en tid og mulighet til å prate med konkurrenter på en helt annen måte enn ved vanlige regattaer, sier en begeistret Jan Kristian Vedeler i Tønsberg Seilforening.

I foreningen har det meldt seg rundt 15 seilere. Halvparten er godt voksne, mens halvparten er jolleseilere.

– Problemet til de fleste viser seg å være tid. Mange har sin egen seiling de vil pleie, de har familie og det er andre aktiviteter. Jeg skulle gjerne sett at vi var langt flere, sier han.

Til den første runden stiller Tønsberg med et rent ungdomslag der 14 år gamle Jostein Aker er rormann. Resten av laget består av ungdommer opp til 22 år.

– Ungdommene vil ha fortrinnsrett hele tiden, men mangler det seilere vil vi fylle opp med voksne, sier Jan Kristian Vedeler.

Før den første runden vil de har to treningskvelder med gruppen, og den vil foregå i kjølbåten RS Elite, som det fins 12 stykker av i Tønsberg Seilforening.

Tønsberg Seilforening ble det 8. og siste laget som kvalifiserte seg for den øverste divisjonen fra Østlandet.

Nr. 4: Tønsberg Seilforening

Tønsberg Seilforening er en storhet i norsk seilsport og en forening som har fostret mange gode seilere. Jan-Kristian Vedeler, som sitter i førersetet når det gjelder foreningens deltagelse i seilsportsligaen, er tidligere landslagstrener, og han trente på 1980-tallet frem seilere som har preget norsk seilsport i mange tider.

Foreningen vil ha en bevisst satsing på ungdom, og med Vedeler som trener og inspirator tror vi Tønsbergs unge seilere vil nå langt. De vil ha glede av Jan-Kristian Vedelers lange erfaring, samtidig som vi tipper på uredde og respektløse seilere som vil yppe seg mot mer etablerte seilere.

Noe forteller oss at det er en god miks, og vi tror Tønsberg vil være med å kjempe om en fjerdeplass – og erobre den til slutt.

[Artikkelen fortsetter under bildet]

TEAM TØNSBERG: Til den første runden stiller Tønsberg Seilforening med et atskillig yngre lag enn dette,

 

1. divisjon i Seilsportsligaen 2016

 1. ??
 2. ??
 3. ??
 4. Tønsberg Seilforening
 5. Åsgårdstrand Seilforening
 6. Ran Seilforening
 7. Brevik Seilforening
 8. Soon Seilforening
 9. Trondhjems Seilforening
 10. Nesodden Seilforening
 11. Larvik Seilforening
 12. Stavanger Seilforening
 13. Stord Seilforening
 14. Ålesunds Seilforening
 15. Florø Seilforening