Seilsportsligaen

Bodø vil være på den nasjonale regattabanen

Bodø Seilforening stiller med ett lag i sommerens seilsportsliga. Det har styret i Bodø Seilforening bestemt seg for.

Publisert

Med fire seilaser kandermed  i prinsippet 24 medlemmer fra foreningen være i aksjon i årets fire regatta­helger.

Seilsportsligaen er blitt en suksess blant seilforeningene i Norge allerede etter det første året. Ja, ligaen er blitt et europeisk fenomen, en farsott som har bredt seg også til USA. Den gode mottagelsen ligaen har fått, hviler på det enkle faktum at lagene fra Bodø og andre steder kan reise med kun ryggsekk i bagasjen til ferdig riggete entypebåter og konkurrere med like forutsetninger som alle andre, i første omgang nasjonalt. Bodø stilte med ett lag i fjor og kvalifiserte seg for årets deltagelse.

Utfordring å få trent

En utfordring for lag fra Bodø er mangel på båter å trene i. Konkurransebåten er en J/70, en nyprodusert båt som det foreløpig finns få av i det norske bruktmarkedet.

– Dette er en båt som er lettseilt, men utfordrende. Den er dessuten trailbar. Det betyr at den kan flyttes rundt på henger etter en personbil, forteller Remi Rasmussen.

Han var mannskap på det laget fra Bodø som i fjor deltok i ligaen, og nå ønsker han seg et par båter i Bodø til trening og matching foran årets deltagelse.

– Får vi ikke tak i J/70, kan et alternativ være Melges 24, som har de samme egenskapene som J/70, sier han.

Planlegging

Til årsmøtet i Bodø Seilforening vil han sammen med noen andre fremme forslag til organisering og finansiering av foreningens nye aktivitet.

– Fordelen med at foreningen eier minst én båt, er at alle medlemmene i foreningen kan konkurrere om foreningsplassen i ligaen. Dette vil være en naturlig videreutvikling for seilere fra jollegruppen. Reglene for deltagelse i seilsportsligaen er da også at minimum én av de seks personene som et lag kan bestå av, skal være under 22 år, forteller Rasmussen.

Dersom Bodø Seilforening skulle velge å kjøre fire unike lag, vil foreningen kunne aktivisere 24 medlemmer.

Bodø Seilforening betaler startavgift med i overkant av 20 000 kroner for årets deltagelse. Deltagerne må selv dekke opphold og reise. Det blir to stevnehelger på forsommeren på Østlandet, og to høststevner på Vestlandet. 30 lag har fått plass, fordelt på to divisjoner. Bodø Seilforening stiller i 2. divisjon.

Vil kunne arrangere

– Når kan Bodø Seilforening være arrangør?

– Bodø vil i fremtiden kunne være et fantastisk arrangørsted. Banen kan legges utenfor moloen og vil dermed kunne følges av publikum fra land. Men seilsportsligaen er et digert arrangement med høye krav til utstyr, arrangørkompetanse og andre ressurser, sier Remi Rasmussen.