Seilsportsligaen

NORSK SEILSPORTSLIGA: 29. lag er klare for ligaen. Nå mangler kun ett lag.

Rokkeringer i divisjon-oppsettet

Noen seilforeninger har trukket seg fra seilsportsligaen. Det har ført til endringer i hvilke lag som seiler i de to divisjonene.

Publisert Sist oppdatert

Å delta i Norsk Seilsportsliga er ikke kun en sportslig «happening», det representerer også et ikke ubetydelig økonomisk løft for seilforeningene for at de skal kunne få konkurrere. Foreningene må betale for å delta, og hvor stor inngangsbilletten – det vil si startkontingenten – er, avhenger av seilforeningens størrelse.

For en forening med færre enn 200 medlemmer koster det kr 15 000 å delta i årets liga, mens prisen for en forening med over 1000 medlemmer er kr 37 500.  1. mars må Norges Seilforbund ha pengene på konto.

I tillegg må hver forening betale et deltagerinnskudd, som er et innskudd for å finansiere flåten av J/70-båter som NSF benytter. Også her betaler foreningene etter størrelse; kr 10 000 for de minste foreningene, mens de største betaler 40 000 kroner. Innskuddet får foreningene tilbake om de blir slått ut eller trekker seg fra ligaen. Disse pengene fikk NSF på konto 1. februar i år.

En stor forening som KNS må med andre ord ut med kr 77 500 før første startskudd lyder i ligaen i midten av mai. Malvik & Størdal Seilforening, som er den minste foreningen, må betale kr 25 000.

Differensieringen er gjort for å gjøre det mulig for små foreninger å delta.

Askøy  og Drøbaksund Seilforening har trukket seg

Askøy Seilforening var en av foreningene som kvalifiserte seg for den øverste divisjonen under uttagningen i Ålesund i 2015, men de har valgt å trekke seg. Foreningen har de senere årene slitt økonomisk som følge av sine store byggeprosjekter på Askøy Seilforening, og foreningen har derfor valgt å bruke midlene de har på en annen måte enn på seilsportsligaen.

Det betyr at Stord Seilforening, som kom etter Askøy Seilforening under kvalifiseringen i Ålesund, rykker opp i 1. divisjon.

Også Drøbaksund Seilforening, som hadde plass i 2. divisjon, har valgt å kaste inn håndkleet av økonomiske årsaker. Grimstad Seilforening er blitt tilbudt plassen, og har takket ja.

Tidligere kom også Frognerkilen Seilforening, Malvik & Stjørdal Seilforening og Sandefjord Seilforening inn i 2. divisjon – i tillegg til de kvalifiserte foreningene.

– 29 foreninger har nå betalt deltagerinnskuddet, hvilket betyr at vi ha en ledig plass. En ny forening er blitt tilbudt plassen, og de vurderer for øyeblikket den, sier Jon Amtrup i Norges Seilforbund.

Kan åpne for 2. lag

Dersom det skulle vise seg at ingen seilforeninger vil ta den 30. og siste plassen i seilsportsligaen, vil ligastyret vurdere om de skal slippe inn 2. lag fra foreninger som allerede er representert.

– Vi skal ha møte i ligastyret 29. februar, og da vil det bli tatt stilling til dette, opplyser Amtrup.