Sailing Champions League

FORSVARER: Kristoffer Spone og KNS-laget hans er forsvarere i Sailing Champions League.
FORSVARER: Kristoffer Spone og KNS-laget hans er forsvarere i Sailing Champions League.

Tre norske lag i finalen?

KNS er tittelforsvarer i Sailing Champions League, men ytterligere to norske lag kan komme til finalen.

Publisert Sist oppdatert

Kristoffer Spone og laget hans fra KNS vant i 2015 selve finalen i det verdensomspennende nettverket av seilsportsligaer som er i ferd med å etablere seg rundt om. Det betyr at de regjerende mestrene allerede er sikret en plass i finalen, som vil foregå i Porto Cervo på Sardinia fra 23. til 25. september.

32 lag skal da kjempe om 2016-tittelen, og 18 av disse lagene vil komme fra en kvalifiseringsrunde som blir avholdt i St. Petersburg fra 26. til 28. august. Til denne kvalifiseringen er Norge invitert til å delta med to lag.

To seilforeninger får sjansen

– I og med at dette foregår midt i vår egen ligasesong, har styret for seilsportsligaen besluttet å tilby vinnerne av de to kvalifiseringene i 2015 disse to plassene. Det betyr at Arendals Seilforening og Åsgårdstrand Seilforening har fått tilbud om å stille lag i Russland, forteller Jon Amtrup i Norges Seilforbund.

Åsgårdstrand Seilforening har imidlertid valgt å takke nei, og da er tilbudet gått videre til Nesodden Seilforening, som ble nummer to i Østland-kvalifiseringen i 2015.

– De vurderer for øyeblikket tilbudet, sier Amtrup.