NY I STYRET: Ole Petter Pollen er foreslått som nytt styremedlem i Norges Seilforbund.
NY I STYRET: Ole Petter Pollen er foreslått som nytt styremedlem i Norges Seilforbund.

Ole Petter Pollen innstilt som ny i NSF-styret

OL-medaljøren Ole Petter Pollen er den mest profilerte seileren blant de fire som seilforbundets valgkomité har foreslått som nye styremedlemmer.

Publisert Sist oppdatert

Av de fire kandidatene til nye styremedlemmer som seilforbundets valgkomité vil legge frem for seiltinget 16. og 17. mars på Gardermoen, er Ole Petter Pollen utvilsomt den mest kjente og meritterte av dem. 

Sammen med Erik Bjørkum tok han sølv under OL i Seoul i Flying Dutchman i 1988. I 1985 ble han verdensmester i Europajolle og i 1989 ble det VM-bronse i Flying Dutchman sammen med den samme OL-makkeren. Han deltok også i OL i 1992 der det ble en 7. plass i FD sammen med Knut Frostad, og under OL i 2000 var han leder for den norske seilertroppen.

Nå er Ole Petter Pollen atter klar for innsats for Norges Seilforbund. Til daglig er han selvstendig næringsdrivende og for tiden jollepappa.

–  Jeg ønsker å arbeide med spørsmålet om hvordan utvikle seilforeninger som en naturlig møteplass for barn og ungdom i større grad enn i dag, og jeg vil påvirke norsk seilsports toppidrettssatsing slik at den har en riktig retning, er blant punktene Ole Petter Pollen fremhever.

Tidligere jordomseiler

Til vervet som ny 1. visepresident har valgkomiteen foreslått Guro Steine. Hun er for tiden nestleder i Drøbaksund Seilforening, og under seiltinget i 2015 var hun en av dirigentene som loset delegatene igjennom dagsorden der. Til daglig arbeider Guro Steine som markeds og kommunikasjonsdirektør i KPMG AS.

Hennes seilerfaring stammer ikke i første rekke fra regattabanen. Fra 2003 til 2006 seilte hun jorden rundt, og etter det var hun jollemamma i en årrekke. Nå er hun også blitt litt regattaseiler – i en Elan 350.

– Jeg brenner for å fremme og videreutvikle seilsporten, både på toppidrettsnivå og som en breddeaktivitet for alle aldre og lag av befolkningen, er noe av hva hun ønsker å jobbe med i NSF.

Organisator

Christian Middelthon er et lite kjent navn i seil-Norge. Han kommer fra brettseiler- og surfmiljøet på Solastranden, der han blant annet har vært regattasjef i Sola Brettseilerklubb. Han har solid organisatorisk erfaring og har blant annet vært med å avholde en rekke store arrangementer for næringslivet. Det siste året har han arbeidet som selvstendig næringsdrivende med organisasjonsutvikling og endringsledelse som sitt spesialfelt.

– Jeg ønsker først og fremst å fokusere på arbeidet rundt klasseklubbene og klubbene innen brettseiling, kitesurfing og SUP – og få dem opp på et høyere nivå både sportslig, administrativt og operasjonelt, sier han om sine egne intensjoner ved å gå inn i Norges Seilforbunds styre.

Middelthon er foreslått som nytt styremedlem.

Et nytt varamedlem og et gjenvalg

I tillegg til de tre styremedlemmene skal det nye styret ha et nytt varamedlem, og til den rollen har valgkomiteen foreslått Inge Bøen. Han er for tiden leder av Ålesunds Seilforening og til daglig administrerende direktør i firmaet Sperre Coolers AS.

– Jeg synes vi har funnet frem til fire meget gode kandidater som har svært mye å bidra med i norsk seilsport, sier Tor Møinichen, som er leder av valgkomiteen.

Sittende president, Jørgen Stang Heffermehl, er ikke på valg. Det er heller ikke 2. visepresident Torill Dahl Høgheim og styremedlem Vidar Utne og varamedlem Rune Hjertås. Sittende varamedlem Kirsti Pettersen er foreslått gjenvalgt for to nye år. 

Torunn Sætre, Tom Bratlie, Kristian Fæste og Tommy Langseth trer ut av styret.