Sensasjonell seier i Nice

Azzurra tok en klar, men overraskende finaleseier over forhåndsfavoritten Emirates Team New Zealand i Louis Vuitton Trophy. Se intervju med Grant Dalton og Dean Barker

Publisert

Azzurra, med skipper Francesco Bruni og taktiker Tommaso Chieffi, en vetaran med fire America´s Cup deltakelser bak seg, vant 2-0 i finalen over Emirates Team New Zealand og tok dermed noe overraskende Louis Vuitton Trophy – Nice Cote d’Azur 2009. Det itaienske laget som ble etablert for bare få måneder siden er et partnerskap mellom Giovanni Maspero og Yacht Club Costa Smeralda og har samme navn som det første italienske America’s Cup laget fra samme forening til seilasene i 1983.

Azzurra vant den første matchen med 25 sekunder etter å ha tatt starten og ledet hele den første kryssen. Ved første merke var italienerne 14 sekunder fortan Emirates Team New Zealand. Azzurra var på det meste 120 meter foran, men New Zealand reduserte noe av avstanden mot slutten av lensen og rundet 18 sekunder bak. På den andre kryssen økte italienerne forspranget til 23 sekunder, og altså ytterligere to på lensen mot mål.

I den andre matchen var igjen italierne foran fra start. Ved merket var forspranget 18 sekunder og Azzurra holdt ledelsen helt til midt på den siste lensen da båtene hadde opparbeidet stor lateral spredning og Team New Zealand midlertidig så ut til å lede med noen ørsmå meter.  Azzurra kom imidlertid tilbake og i mål var differansen 17 sekunder i italiernes favør.

Louis Vuitton Trophy Nice Cote d’Azur endelig rekkefølge:

1. Azzurra (ITA) Francesco Bruni (ITA),

2. Emirates Team New Zealand (NZL) Dean Barker (NZL),

3. Synergy Russia Sailing Team (RUS) Karol Jablonski (POL),

4. TeamOrigin (GBR) Ben Ainslie (GBR),

5. All4One (FRA/GER) Jochen Schumann (GER),

6. BMW Oracle Racing (USA) Hamish Pepper (NZL),

7. Artemis (SWE) Paul Cayard (USA),

8. TFS - PagesJaunes (FRA) Bertrand Pacé (FRA),

Powered by Labrador CMS