Å sette ting i perspektiv
Å sette ting i perspektiv

Å sette ting i perspektiv

Det er lett å fortvile når man blir liggende i vindstilla, mens konkurrentene fosser fra. Da er det fint å ha en kone som kan sette tingene i perspektiv.

Publisert

Hvem kan seile foruten vind?

Hvem kan ro uten årer?

Hvem kan skilles fra vennen sin,

uten å felle tårer?

Jeg kan seile foruten vind,

Jeg kan ro uten årer,

men ikke skilles fra vennen min,

uten å felle tårer.

Slik begynte Wouter Verbraak sin e-post fra båten idag morges. Han syntes det var passende etter å ha ringt kona Kristine da humøret var passe labert etter at båten lå og duppet i vindstilla og kursvalget mot øst syntes å være et feilsteg.

Det første hun sa var: - Jeg ser dere sitter fast i vannet og at det må være ille siden jeg vet at du hater å tape. Men vil du at jeg skal sette tingene i et større perspektiv? Jeg har ikke villet fortelle deg dette fordi jeg vet du vil ta det tungt, og du har mer enn nok å forholde deg til. Men nå kan det være en fin anledning til å fortelle deg at vi mistet vår gode venn Anders Bing i forrige uke. Deretter sendte hun over de kjente versene som ble sunget i bisettelsen hans.

 

- Sangen passer bra for livet ombord på Kosatka akkurat nå. Å drive avgårde i to-tre knops vind, mens resten av feltet tjener ved hver eneste posisjonsangivelse er absolutt knusende. Det er det gode samholdet i mannskapet som holder en gående og som får en gjennom nedturene som et lag. Vitser, moro og veddemål dominerer. I vanskelige tider trenger man noen som kan nedtone situasjonen og få frem det som virkelig er viktig.

 

En slik person idag er Oleg som står til rors med et stort smil om munnen, akkurat idet vi er i ferd med å få opp farten i noe mer vind. Man kan se at han virkelig nyter situasjonen og det sender en god stemning til resten av mannskapet.

Vårt motto i øyeblikket er: Seil med det du har, fokus på nuet, ha en fin seilas på resten av etappen til Kochin og se hvordan tingene utvikler seg. Det var slik Anders levde livet og jeg henter mye inspirasjon av det.

Hilsen Team Russia

Wouter Verbraak - navigatør.

Powered by Labrador CMS