START: Arrangøren håper på at det blir over 50 båter på startlinjen til sommeren.
START: Arrangøren håper på at det blir over 50 båter på startlinjen til sommeren.

Stor interesse for Shetland Race

33 båter er så langt påmeldt til regattaen over Nordsjøen og tilbake. Frem til 1. mars er det en redusert påmeldingsavgift.

Publisert

–Det har aldri vært registrert høyere antall påmeldte så tidlig, forteller Lars Wilhelmsen i SportsPartner som er med og hjelper Vestland seilkrets med arrangementet. Han mener de nå kan få over 50 båter på startstreken.

Skikkelig havseilas

Det er mange som har Shetland Race på ønskelisten, og det er Norges eneste skikkelige havseilas. Det er 187 nm fra startlinjen i Korsfjorden utenfor Bergen til mållinjen ved Lerwick på Shetland, en regatta uten beskyttet kystlinje. Regattaen holdes derfor etter World Sailings sikkerhetskategori 3 som krever en redningsflåte. En om bord skal også ha gjennomgått World Sailings godkjente sikkerhetskurs.

VOR: Svenske VO560 «SEB» skal delta i Shetland Race. Båten seiler under navnet «Lolmao».
VOR: Svenske VO560 «SEB» skal delta i Shetland Race. Båten seiler under navnet «Lolmao».

To klasser

Båtene seiler etter Nor Rating, og deles i to klasser, doubbelhanded eller fullt mannskap. Det er så langt syv båter med kun to om bord, mens 27 båter seiler med fullt mannskap.

Det er flest båter med fra Bergen og området rundt, men det deltar også flere båter fra Østlandet og Sørlandet. Det er til og med en båt fra Lillehammer Seilforening, og to båter fra Sverige.

Den største og raskeste båten som er påmeldt er VO60 «Lolmao» som seiler med svensk flagg. Det er tidligere «SEB» som seilte mot «Djuice» under Volvo Ocean Race.

Shetland Race starter 21. juni, og etappen hjem starter 25. juni.