BÆRUM: Harald og Christine Walder er toneangivende på Bærums lag, og tar innersvingen på de fleste på regattabanen.
BÆRUM: Harald og Christine Walder er toneangivende på Bærums lag, og tar innersvingen på de fleste på regattabanen.

Bærum-seilerne topper før sesongstart

Bærum Seilforening har det beste laget på shorthanded-rankingen nå før sesongen starter om noen måneder. Hurum Seilforening er nærmeste utfordrer.

Publisert

Etter at årsjusteringen av SEILmagasinet shorthanded-ranking ble gjort ved inngangen til 2021, er det fortsatt seilerne fra Bærum som har det beste sekseilers-laget. De lå på topp også etter 2020-sesongen, men da med et forsprang på mikroskopiske 0,27 poeng til Hurum. Etter justeringen er forspranget økt til 60 poeng.

Asker Seilforening ligger på tredjeplass – 115 poeng bak huringene. Etter sesongslutt var askerbøringene 213 poeng bak. De tar med andre ord innpå seilerne fra Hurum, som må snu en trend de er inne i, om ikke annenplassen de har, skal gå tapt når sesongen starter. De to rankinglederne fra foreningen, Yngve og Asbjørn Lønmo, må med andre ord få med seg flere og løfte laget sitt.

Årsjusteringen har ikke resultert i store plasseringsforkjeller. De seks øverste plassene er de samme som før årsskiftet, men bak dem har Bergens Seilforening klatret opp fra 8. til 7. plass. Opp en plass er det også for KNS på 8. plass, Stavanger Seilforening på 9. plass og Frognerkilen Seilforening på 10. plass. Årsaken til at alle har kunnet heve seg et hakk, er at Tønsberg Seilforening har falt fra 7. til 11. plass.

Ialt har 32 seilforeninger seks eller flere seilere representert på shorthanded-rankingen og er av den grunn med på lag-rankingen. Først når en forening har seks seilere som har tatt poeng, kommer den inn på listen.

De seks mest poengplukkende Bærum-seilerne som utgjør foreningens ledende lag, er ved årsskiftet Harald Walder, Christine Walder, Christer Lie, Andreas Lawson, Bjørn Hansen og Henning Carlsen.

Se hele listen.