SEILMAGASINET SHORTHANDED-RANKING

MYE Å FORSVARE: Yngve Lønmo har mye å forsvare under Hollænderseilasen i sin J/92. Det er mange som ønsker å knappe inn på forspranget han har på SEUILmagasinet shorthanded-ranking.
MYE Å FORSVARE: Yngve Lønmo har mye å forsvare under Hollænderseilasen i sin J/92. Det er mange som ønsker å knappe inn på forspranget han har på SEUILmagasinet shorthanded-ranking.

66 seilere seiler om shorthanded-poeng

66 seilere i 33 båter deltar i årets Hollænderseilas i de to shorthanded-klassene der det skal seiles om tilsammen drøye 750 rankingpoeng. Syv av de ti høyest rankete shorthanded-seilerne deltar.

Publisert Sist oppdatert

Kampen om poengene ser ut til å bli en real fight i en frisk sønnabris fra 7 til 10 m/sek. Her blir det ingen lureseilas; når regattaen starter på lørdag gjelder det å få fart i båten, ha riktig trim på seilene og velge riktig vei i forhold til vind og strøm. Så enkelt – men likevel så vanskelig og krevende!

Syv av de ti beste på SEILmagasinet shorthanded-ranking er å finne på deltagerlisten til Hollænderseilasen. Helt på topp er Yngve Lønmo fra Hurum, men uansett hva som skjer i Hollænder’n vil han forbli på toppen av rankinglisten etter regattaen. For med drøyt 210 poengs forsprang på Børre Søraas-Sæther fra Nesodden, som er nærmeste utfordrer, kan ingen ta ham igjen ved denne anledingen. Men de kan ta innpå. En førsteplass i Hollændern gir 75 poeng.

Blant de øvrige på topp ti-listen som deltar, kan det imidlertid skje vesentlige rokkeringer, og dersom alt klaffer og det blir seier kan Børre Søraas-Sæther seile seg opp fra 3. til 2. plass, Sigmund André Hertzberg fra Oslofjorden Seilkubb kan avansere fra 6. til 3. plass, Harald Walder, Bærum fra 7. til 4. plass, Asbjørn Lønmo, Hurum fra 8. til 4., Jon Moholth, Tønsberg fra 9. til 5. og Tim Sandberg, Oslofjorden fra 10. til 7. plass. Ideelt sett – virkeligheten etter seilasen lørdag vil nok se annerledes ut.

Se hele rankinglisten

Hvem blir Årets shorthanded-seiler?

Yngve Lønmo topper også listen over Årets Shorthanded-seilere, men der kan han på ingen måte føle seg trygg. På denne listen teller de fire mest poenggivende regattaene hver enkelt seiler har prestert i år. 

På denne listen utfordres Lønmo først og fremst av Christine og Harald Walder fra Bærum, som bare har drøye 12 poeng opp til Hurum-seileren. Christine Walder ligger dessuten svært godt an til å bli Årets kvinnelige shorthanded-seiler. Hennes nærmeste utfordrer er Bente Vikenes fra Asker, som ligger snaue 150 poeng bak og som dermed må bruke høstens regattaer godt for å ta igjen Christine Walder. Hennes første muliughet byr seg i Hollænderseilasen, der Vikenes også er med.

Børre Søraas-Sæther er også en seiler som er innen rekkevidde til å ta igjen Lønmo etter Hollænderseilasen.

Men alle skal seile godt – for Yngve og Asbjørn Lønmo er blant de største favorittene til å vinne shorthanded-klassen for de minste båtene.

Se listen over Årets Shorthanded-seilere