KAN SMILE: Anette Melsom Myhre har grunn til å smile etter å ha inntatt en soleklar ledelse i konkurransen om å bli Årets shorthanded-seiler.
KAN SMILE: Anette Melsom Myhre har grunn til å smile etter å ha inntatt en soleklar ledelse i konkurransen om å bli Årets shorthanded-seiler.

Anette Melsom Myhre i shorthanded-têt

Anette Melsom Myhre har inntatt førerposisjonen i konkurransen om å bli Årets Shorthanded-seiler.

Publisert Sist oppdatert

mI tidligere sesonger har Anette Melsom Myhre kun sporadisk deltatt i shorthanded-regattaer, men med koronakrise og begrenset mulighet til å seile i andre klasser og i seilsportsligaen, har seilglade Anette deltatt for fullt i årets shorthanded-regattaer. Det har resultert i seier i både Færderseilasen og i Rustad Sails TwoStar, og med det har hun inntatt en solid ledelse i kampen om å bli Årets Shorthanded-seiler.

I Færderseilasen vant hun sammen med samboeren Magnus Hedemark, mens Morten Christensen var makker i TwoStar.

Med Anette Melsom Myhre har shorthanded-miljøet i Norge virkelig fått en seiler å bryne seg på. Hun er regjerende norgesmester i dameseiling (i Snipe) og Killing, og i 2019 sørget hun for å seile den nyetablerte seilforeningen, Oslofjorden Seilklubb, som hun også er leder for, opp i eliteserien i seilsportsligaen. Anette er med andre ord en av landets aller beste kvinnelige seilere.

Etter det SEILmagasinet erfarer har hun tenkt å fullføre sesongen 2020 med flere shorthanded-regattaer, så nå må de etablerte shorthanded-seilerne virkelig skjerpe seg om de vil forsvare tidligere skanser.

Anettes nærmeste utfordrer er 2019-sesongens beste shorthanded-seiler og rankingleder, Yngve Lønmo fra Hurum, men avstanden mellom dem er nærmere 90 poeng allerede. Ti poeng bak ham følger Nesodden-duoen Børre Søraas-Sæther og Olav Mork Bjørnås.

Ialt 212 seilere har tatt shorthanded-poeng hittil i år, og i en amputert regattasesong hvor shorthanded-seiling er tillatt, har flere nye seilere forsøkt seg på denne typen seiling.

Se hele listen over Årets Shorthanded-seilere.

Moss på topp

Så langt i sesongen er det seilerne fra Moss som i samlet tropp har gjort det best i lagkonkurransen om å bli Årets shorthanded-forening. Øyvind og Morten Knudsen, Pål Tønnesson, Vibeke Amble, Hans Christian Grande og Marit Emanuelsen Selju er de seks som har sørget for det.

De leder med drøye 40 poeng foran Asker Seilforening, der Per Ottar Skaaret, Øyvinn Brudevoll, Tore Kandahl, Anders Toppe, Elling Rishoff og Håkon Hjorthøy er de seks seilerne i foreningen som har kapret flest shorthanded-poeng hittil i år.

På tredjeplass følger KNS med Morten Gaarud, Henning Gundersen, Tom Lillemoen, Thomas Nilsson, Stein Thorstensen og Erik Lawson. De er snaue 12 poeng bak Asker, så her er det jevnt.

10 seilforeninger har til nå klart å mønstre minst seks seilere som har tatt shorthanded-poeng, men flere seilforeninger ligger i vannskorpa for å kunne komme inn på listen. Oslofjorden Seilklubb har fem seilere som har kapret poeng og trenger kun en seiler til. Og klarer de det, vil de mest sannsynlig fyke helt til topps, for de fem seilerne de har, har allerede til sammen mer mpoeng enn hva ledende Moss Seilforening har.

Også Bergens Seilforening mangler kun én seiler for å få fullt lag.

Arendals Seilforening, Drøbaksund, Hurum (som er beste forening på rankingen), Nesodden, Ran og Soon har fire poeng-seilere, og mangler med andre ord to for å kunne få være med i lagkonkurransen. Brevik, Frognerkilen, Nordhordland og Stord har tre – og mangler like mange.

Så her er det bare for foreningene å mønstre deltagere til de kommende shorthanded-regattaene!

Se hele listen over Årets shorthanded-foreninger