TIL TOPPS: Anette Melsom Myhre har gjort vei i vellinga i shorthanded-miljøet i år, og er nå best av de kvinnelige seilerne.
TIL TOPPS: Anette Melsom Myhre har gjort vei i vellinga i shorthanded-miljøet i år, og er nå best av de kvinnelige seilerne.

Anette Melsom Myhre på topp blant damene

Anette Melsom Myhre fra Oslofjorden Seilklubb fortsetter sitt avansement på SEILmagasinet shorthanded-ranking. Etter 3. plass i Hollænder’n er hun nå høyest ranket av damene.

Publisert

Med 3. plass i Hollænderseilasen i sin klasse (DH5) sammen med Morten Christensen, passerte Anette Melsom Myhre sin argeste konkurrent, Christine Walder fra Bærum, på SEILmagasinet shorthanded-ranking. Christine bød imidlertid på god motstand, for sammen med faren Harald, ble hun nummer åtte i sin klasse (DH 4). Det holdt imidlertid ikke poengmessig til å holde Anette bak seg.

Anette Melsom Myhre er nå totalt nr. 12 av alle og beste dame med 529,4 poeng. Christine Walder er nr. 14 med 523,7 poeng, så differansen dem imellom er ikke stor – bare 5,7 poeng. Hvem av de to som vil ligge høyest på rankingen ved sesongslutt, er med andre ord ikke avgjort ennå.

Før sesongen lå Anette Melsom Myhre på 732. plass på rankingen!

I konkurransen om å bli Årets shorthanded-seiler, der sesongens fire beste resultater teller, er imidlertid saken så godt som avgjort. Der leder Anette suverent av alle – og det skal godt gjøres å ta henne igjen., Mer om det i egen sak som kommer.

Mange endringer etter Hollænderseilasen

Den rekordstore shorthanded-deltagelsen i Hollænderseilasen har naturlig nok gitt mange endringer på rankinglisten

Yngve Lønmo fra Hurum fortsetter sitt stødige løp på toppen av SEILmagasinet shorthanded-ranking. I helgens Hollænderseilas kunne han innkassere nok et godt resultat: 3. plass med sin J/92 i klasse DH2. Den prestasjonen ga så mange poeng at det nå er dobbelt Lønnmo og dobbelt Hurum på toppen av rankinglisten. For med seg som makker hadde Yngve faren sin, Asbjørn. Asbjørn Lønmo avanserte fra 5. til 2. plass etter Hollænder’n.

Nok en familie er imidlertid nå inne på topp ti-listen. Brødrene Øyvind og Morten Knudsen fra Moss ble nummer to i klasse DH3, og det ga poeng nok til at de to nå er henholdsvis nr. 7 og 10 på rankingen.

Alle de ti beste seilerne på rankingen deltok i Hollænderseilasen, og hele åtte av dem kapret rankingpoeng. Det betød at Thomas Robberstad fra Stavanger beholder sin tredjeplass, mens Børre Søraas-Sæther fra Nesodden, som lå på 2. plass før helgen, nå er skjøvet ned til 4. plass. Han og makkeren, Olav Mork Bjørnås fra Nesodden, som nå er nummer 8, var de to eneste som måtte reise poengløse hjem fra målgangen ved Filtvet. De ble nummer 13 i sin klasse (DH4) – akkurat utenfor poenggrensen.

Nye seilere som klatrer

Rett bak de ti i têt følger nå Alf Magne Andersen fra Nesodden. Etter å ha vært borte fra shorthanded-arenaen en stund, slo han og sønnen Magnus til med seier i DH4, og med det føk Alf Magne Andersen opp fra 21. til 11. plass.

Nye seilere inne blant de 25 beste etter siste oppdatering, er Bente Vikenes og Ole Aabel fra Asker. De kom på 2. plass i DH2 og krøp inn på topp 25-listen fra en delt 27. til en delt 22. plass. Bente Vikenes er 3. beste dame på rankingen, og det betyr at det nå er tre damer blant de 25 beste. Og det har spå vidt vites ikke skjedd før siden rankingen startet i 2005!

Blant de 50 beste resulterte resultatene i Hollænderseilasen i fem nye navn:

 • Marius Løken, Røyken: Fra 75. til 30. plass
 • Andreas Abildgaard, KNS: Fra 59. til 34. plass
 • John Bjørn Fossdal, Åsgårdstrand: Fra 53. til 35. plass
 • Geir Daleng, Asker: Fra 155. til 47. plass
 • Marius Andersen, Frognerkilen fra 66. til 48. plass

Nye blant de 100 beste er:

 • Wolfgang Eichstetter, Asker: Fra 190. til 53. plass
 • Magnus Andersen, Nesodden: Fra 392. til 64. plass
 • Thomas Christensen, Asker: Fra 290. til 77. plass
 • Henrik Terjesen, Oslofjorden: Fra 403. til 83. plass
 • Peter Holm, Bærum: Fra 131. til 85. plass
 • Terje Klyve, Os: Fra 106. til 87. plass (parallelt med Hollænderseilasen gikk regattaen Askeladden i Os)
 • Pål Øyvind Mehammer, Os: Fra 106. til 87. plass
 • Truls Haug, Soon: Fra uplassert og rett inn på 89. plass (seier i DH5)
 • Vidar Emanuelsen Selju, Moss: Fra 271. til 96. plass
 • Roar Jakobsen, KNS: Fra uplassert og rett inn på 100. plass (seier i DH3)
 • Christoffer Wikborg, KNS: Fra uplassert og rett inn på 100. plass (seier i DH3)

Se hele rankinglisten.

Hurum Seilforening fortsatt på topp

På rankingen over seilforeninger, der de seks beste fra hver forening er tellende, skjedde det ikke de helt store endringene plasseringsmessig etter Færder’n. Poengene ble flere, men den innbyrdes plasseringen endret seg lite.

Hurum Seilforening har fortsatt en komfortabel 300 poeng stor ledelse, men kampen om å ende sesongen som nest beste forening, ser ut til å kunne bli hard. Kun få poeng skiller Nesodden, Bærum, Asker og Oslofjorden som følger på de neste plassene. Blant dem er intet avgjort. Det er heller ingen umulighet for noen av dem til også å passere Hurum, dersom deltagelse og resultatene skulle glippe i sesongens siste regattaer for seilerne helt sør i Asker kommune.

De seks beste plassene er uforandret siden siste oppdatering. Moss Seilforening har avansert noen plasser og er nå nummer 7.

Hele 30 seilforeninger har nå seks eller flere seilere tellende på rankinglisten, som nå i alt teller 994 navn.

Se hele foreningsrankingen.