FORENINGSRANKING: Alle må med skal en forening ha håp om suksess og fremgang på foreningsrankingen. Det bør bli årets målsetting!
FORENINGSRANKING: Alle må med skal en forening ha håp om suksess og fremgang på foreningsrankingen. Det bør bli årets målsetting!

Bærum best før sesongstart

Bærum-seilerne går inn i det nye året med en trygg ledelse på shorthanded-seilernes foreningsranking.

Publisert

Seilerne i Bærum Seilforening var best i fjor, og de topper foreningsrankingen også etter årsskifte-justeringen 2021/22. Med cirka 250 poengs ledelse har de et godt forsprang på Hurum Seilforening, som igjen ligger 450 poeng foran Asker Seilforening.

Deretter er det imidlertid svært jevnt, og allerede i de første regattaene i år kan det bli forskyvninger i rekkefølgen mellom Oslofjorden Seilklubb, Nesodden Seilforening, Moss Seilforening, Tønsberg Seilforening, Bergens Seilforening og Ran Seilforening som følger tett etter Asker. Det gjelder med andre ord å mønstre seilere allerede fra starten av i både topp og bredde, dersom foreningen skal holde koken og beholde plasseringen sin.

Foreningsrankingen regnes ut ved at det er en seilforenings til enhver tid seks beste seilere som teller som foreningens lag. Og for i det hele tatt å komme med på foreningsrankingen, må foreningen ha minst seks seilere som har kapret rankingpoeng. Ved årsskiftet er det 34 seilforeninger som har det.

De seks som sørger for at Bærum Seilforening topper listen og har tilsammen 2575,63 poeng, er:

  • Harald Walder
  • Christine Walder
  • Andreas Lawson
  • Christer Lie
  • Bjørn Hansen
  • Peter Holm

Disse seks seilerne scoret jevnt med poeng gjennom hele 2021-sesongen.

Å få med bredden er nøkkelen til fremgang

Hurum Seilforening på annenplass løftes først og fremst frem av Yngve og Asbjørn Lønmo. De to topper den individuelle shorthanded-rankingen med 1. og 2. plass, og de bærer med det ekstremt mange rankingpoeng med seg inn til foreningslaget. Skal imidlertid Hurum gjøre seg håp om å passere Bærum-seilerne i løpet av sesongen som kommer, vil oppgaven først og fremst være å få med seg flere seilere fra foreningen i shorthanded-regattaer. Det vil kunne gi dem de mest lettjente poengene.

Som lag er det ikke bare toppene som teller. Uten bredde blir det ingen plassering helt i toppen.

Du kan studere hele foreningsrankingen her og dermed få svar på hva som er å hente for din forening i kommende års regattaer.

For noen seilforeninger gjelder det sågar kun å mønstre noen få seilere til, så vil de kunne få være med på foreningslisten. Horten Seilforening og Nesøya Seilforening mangler kun én seiler for å få fullt lag, mens Oppegård Seilforening mangler to.