Årets Shorthanded-seiler 2016

PÅ TOPP: Elling Rishoff topper det som er av shorthanded-lister for tiden.
PÅ TOPP: Elling Rishoff topper det som er av shorthanded-lister for tiden.

Elling Rishoff tilbake på topp

Etter å ha kommet seg helskinnet igjennom «alt været» i Pantaenius Bohusracet, er Elling Rishoff tilbake på topp over Årets Shorthanded-seilere.

Publisert Sist oppdatert

Selv om det «bare» ble en 7. plass på Asker-seileren Elling Rishoff under Pantaenius Bohusracet i Sverige i helgen, var det likevel nok til å gjenerobre topp-plasseringen på listen over Årets Shorthanded-seilere. Han skjøv derved Thomas Robberstad fra Stavanger ned fra tronen og leder nå med 26,7 poeng på ham.

I konkurransen om å bli årets beste shorthanded-seiler er det sesongens fire beste plasseringer som teller, og Elling Rishoffs «kolleksjon» som tilsammen gir 286,7 poeng, består av følgende fire resultater:

  • 1. plass i Helly Hansen Skagen Race (100 poeng)
  • 1. plass i Oslofjorden Rundt (60 poeng)
  • 6. plass i Seapilot 2Star (70 poeng)
  • 7. plass i Pantaenius Bohusracet (56,7 poeng)

Thomas Robberstads samling av poeng består av disse:

  • 2. plass i Norgeshus Seilmakeren Doublehanded (120 poeng)
  • 4. plass i Seapilot 2Star (105 poeng)
  • 1. plass i Arsgrunnen Rundt (35 poeng)

Det betyr at Thomas Robberstad har «en regatta til gode» og bare trenger å score mer enn 26,7 poeng i den neste regattaen for å gå forbi Rishoff, mens Elling Rishoff må forbedre poengscoren fra Bohusracet på 56,7 poeng for å kunne øke sin totale poengsum. Robberstad har med andre ord gode muligheter til å passere Rishoff igjen i høstens seilaser.

Flere har sjansen

Det kommer imidlertid flere bak som også kan passere Rishoff. Med seieren i Pantaenius Shetland Race ligger Rune Aasberg, Bundefjorden og Simen Løvgren fra Asker bare tre poeng bak Robberstad, og også de to har bare tre tellende resultater til nå.

Børre Søraas-Sæther fra Nesodden deltok også i Shetland Race og tok en 4. plass der, og med det resultatet rykket han opp fra 8. til 5. plass på listen over Årets Shorthanded-seilere.

Et virkelig solid jump oppover listen har Audun Gjøstein fra Asker gjort. 3. plassen i Pantaenius Bohusracet sendte ham fra 74. og helt opp til 8. plass på shorthanded-listen.

Klubbkameratene Øyvind Rishoff klatret fra 15. til 9. plass og Svein Arild Hildrum fra 18. til 10. plass, og den gode innsatsen til Asker-seilerne i Pantaenius Bohusracet gjør at foreningen nå har hele fem seilere blant de 10 beste på listen over årets shorthanded-seilere.

Fortsatt best av kvinnene

Marthe Olsen fra Fredrikstad er fortsatt beste kvinnelige seiler, slik hun også var det ved forrige oppdatering, mens Annica Börjesson nå ligger nærmest henne på 2. plass. Christine Walder fra Bærum rykket dermed ned på 3. plass.

Se hele listen over Årets Shorthanded-seilere 2016

Suveren ranking-leder

Med innsatsen i Pantaenius Bohusracet styrket Elling Rishoff også posisjonen på SEILmagasinet Shorthanded-ranking, der han nå leder med formidable 342,6 poeng på Rune Aasberg fra Bundefjorden. Aasberg har på sin side rykket opp til å bli Rishoffs nærmeste utfordrer etter at han vant Pantaenius Shetland Race.

Er Rishoff kongen av shorthanded-seiling i Norge  for tiden og Aasberg kronprinsen, må Ludvig Daae, også han fra Bundefjorden, med sin 3. plass, være prinsen på rangstigen!

De som klatrer

Ny inn på topp 10-listen er Børre Søraas-Sæther, som har klatret til 7. plass etter 4. plassen i Pantaenius Shetland Race. Også Simen Løvgren, som er blitt årets shorthanded-seiler flere ganger tidligere og tidligere også har toppet rankinglisten, er nå tilbake blant de 10 beste etter seieren i Pantaenius Shetland Race sammen med Aasberg.

Andre seilere det er verdt å legge merke til etter de Pantaenius-sponsete regattaene Shetland Race og Bohusracet, er Audun Gjøstein som nå har 17. plass (opp fra 53. plass), Svein Arild Hildrum (fra 37. til 27. plass) og Eivind Carlsen fra Fredrikstad, som nå er inne på topp 50-listen etter 3. plass i Bohusracet (opp fra 75. plass).

Rankinglisten som har resultater fra 2013, 2014, 2015 og 2016 med seg i tellingen, omfatter nå ialt 1097 seilere.

Se hele rankinglisten.

Beste kvinne på rankingen

Anne Heldal fra Røyken er beste kvinnelige shorthanded-seiler på rankingen og innehar en 12. plass totalt. Christine Walder, Bærum er nest best (23. plass totalt) mens Mari Sveen fra Soon er tredje best (108. plass).