Norgeshus Seilmakeren Doublehanded

SOLSKINNSSEILAS: Norgeshus Seilmakeren Doublehanded starter 25. mai og været er varslet slik.

Eventyrseilas i vente for doublehandere

For de 37 påmeldte båtene i Norgeshus Seilmakeren Doublehanded ligger det an til å bli en eventyrlig seilas.

Publisert Sist oppdatert

For første gang skal Norgeshus Seilmakeren Doublehanded seiles i ett strekk uten pitstop, og som i 2017 skal flåten seile et løp sørover. Og den veien varsler yr.no at de vil komme til å få sol og passelig med medvind. Det blir med andre ord en ren nytelse å seile til Ramnsholmane på Sletta et stykke nord for Haugesund. Disse holmene skal rundes før turen går nordover igjen, og deltagerne kan selv velge hvilken vei de vil runde.

Hjem igjen blir det en forfriskende kryss der veivalget som vanlig spiller en avgjørende rolle. I alt venter 110 nautisk mil på seilerne. 

Målgangen er ved Klokkarvik molo.

RAMNSHOLMANE: Slik ser varselet for Ramnsholmane ut mens regattaen pågår. Solid solfaktor er påkrevd!

Oppgang i deltagelsen

37 båter er påmeldt, noe som er en oppgang i forhold til 2017 da antallet var 32. Alle de tre klassevinnerne fra i fjor stiller dessuten opp for å forsvare sine seire:

  • Stig Gard Paulsen/Matthew Kallenberg fra Seilforeningen 1928 i Mixeren «Marild»
  • Nina Rosenlund/Petter Ankjær-Jensen fra Ran Seilforening i Elan 37-en «Vito 4»
  • Kjetil Knudsen/Kjell Ove Bruås fra Bergens Seilforening i Dehler 38-en «Sheep Deep»

Stig Gard Paulsen deltar for øvrig i sin 10. Norgeshus Seilmakeren Doublehanded, og vil om han fullfører, få det eksklusive gule flagget med tre seil i som markerer ti fullførte seilaser. Kun tre seilere har fått det før ham.

Nina Rosenlund er på sin side den kvinnelige seileren som har flest fullførte regattaer bak seg; hun kan i år fullføre sin sjette, og skal man tolke resultatlisten fra 2017 så spiller åpenbart erfaring en viss rolle i denne regattaen.

Følg regattaen «live»

Starten går 25. mai kl 11:00 på Hauglandsosen utenfor Askøy Seilsportssenter. Alle båtene er utstyrt med trackere og regattaen vil bli fulgt på regattaens nettside.