MANGE: Askøy Seilforening håper på at riktig mange deltagere vil finne veien til Norgeshus Seilmakeren Doublehanded i år.
MANGE: Askøy Seilforening håper på at riktig mange deltagere vil finne veien til Norgeshus Seilmakeren Doublehanded i år.

Seilmakeren uten pitstop i år

For første gang arrangeres Norgeshus Seilmakeren Doublehanded uten pitstop. Seilerne snur i år ved Ramsholmene nord for Sletta.

Publisert Sist oppdatert

Norgeshus Seilmakeren Doublehanded arrangeres i år for 14. gang og er en av de første og største shorthanded-regattaene i landet, og for første gang arrangeres regattaen uten noe form for pitstop. Enten løpet har gått nordover eller sørover fra Askøy, har det alltid vanket en lun havn og noen timers hvile før seilerne vender baugen mot mål igjen. Men i år går alt i ett. 

110 nautiske mil er hva seilerne skal bryne seg på. Starten går 25. mai.

Snur ved Ramsholmene

Løpet i år går som i 2017 sørover, men i stedet for å ha pitstop i Haugesund, skal seilerne runde Ramsholmene, som ligger ca. 1,5 nautisk mil sysydvest for Ryvarden fyr. Det betyr at seilerne slipper å legge ut på det beryktede havstrekket Sletta, og at løpet som helhet blir en del kortere enn det har vært. På den annen side må seilerne klare alt i ett...

Målgangen skjer som i de senere årene ved Lerøyosen sør for Vatlestraumen, og som for de tidligere årene vil alle deltagerne få utdelt trackingenheter slik at alle kan følges i kartet på nettet fra start til mål.

Påmeldingen har åpnet og det første laget er allerede påmeldt. Duoen Inge André Utåker fra Bergen og Askøys egen Stein Håvard Bergstad ble første par ut i år og troner øverst på deltagerlisten.