PÅ TOPP: Elling Rishoff ligger trygt på toppen av SEILmagasinet Shorthanded-ranking.
PÅ TOPP: Elling Rishoff ligger trygt på toppen av SEILmagasinet Shorthanded-ranking.

Sitter bare tryggere og tryggere på toppen

Elling Rishoff fra Asker bare vinner og vinner – og det gjør plassen på toppen av rankinglisten bare mer og mer solid.

Publisert Sist oppdatert

Med så godt som 300 poeng leder nå Elling Rishoff SEILmagasinet Shorthanded-ranking, og aldri har vel noen noensinne ledet så overlegent som det han nå gjør. I helgen kunne han føye nok en seier til merittlisten – etter å ha vunnet sin klasse i Oslofjorden Rundt blant dem som seilte shorthanded både fredag og lørdag.

Nå venter Færderseilasen og Seapilot 2Star, og Elling Rishoff er påmeldt i begge regattaene. Første bud for dem som ønsker å holde følge med Asker-seileren, er med andre ord å melde seg på og delta.

Endringer på topp-10-listen

Helgens regattaer i Asker og på Askøy brakte ingen endringer blant de syv beste på rankinglisten, men tre seilere kom inn som nye på topp 10-listen.

Christian Stensholt fra Frognerkilen rykket opp fra 14. til 8. plass etter å ha blitt nummer 3 i Oslofjorden Rundt. Han er i likhet med Elling Rishoff påmeldt i både Færder’n og Seapilot 2Star, hvilket betyr at han vil kunne klatre ytterligere når de regattaene er unnagjort. Christian Stensholt seiler en Pogo 8,50, og i Seapilot 2Star blir han utfordret av en svensk båt av samme type.

Sønnen til Elling Rishoff, Øyvind, som har vært med på å vinne både Helly Hansen Skagen Race og Oslofjorden Rundt, er nå oppe på en 9. plass på rankingen – et bygs han har tatt fra 15. plass.

Kjell Ove Klungrevik fra Bergen, som er den eneste som har fullført samtlige 12 utgaver av Norgeshus Seilmakeren Doublehanded, tok seg med sin 6. plass i helgen, og det brakte ham opp til en 10. plass – fra sin tidligere 17. plass.

De tre som ble skjøvet ut fra topp 10-listen, var Anne Heldal, Røyken, Karl Otto Book, Åsgårdstrand og Einar Stenersen Plathe, Asker. Anne Heldal er fortsatt beste kvinnelige seiler foran Christine Walder, Bærum og Mari Sveen fra Soon.

Flere klatrere

Bak topp 10-listen brakte helgens seilaser flere «klatrere»:

  • Carl Olav Wickmann, Bergen klatret fra 25. til 15. plass
  • Harald Matland, Nordhordland klatret fra 79. til 17. plass!
  • Harald Walder, Bærum klatret fra 22. til 21. plass
  • Bjarne Birkeland, Bærum klatret fra 24. til 22. plass
  • Carl-Johan Wickmann, Bergen klatret fra 61. til 23. plass
  • Jan Vidar Nordstrand, Nordhordland klatret fra 100. til 29. plass!

Se hele rankinglisten.

Se også: Årets Shorthanded-seiler 2016