PÅ TOPP: Yngve Lønmo (t.h.) går inn i det nye året på toppen av SEILMagasinets shorthanded-ranking. Pappa Asbjørn ligger på 5. plass.
PÅ TOPP: Yngve Lønmo (t.h.) går inn i det nye året på toppen av SEILMagasinets shorthanded-ranking. Pappa Asbjørn ligger på 5. plass.

Yngve Lønmo innleder året på topp

Ved inngangen til det nye året er SEILmagasinet shorthanded-ranking blitt justert. Yngve Lønmo går inn i 2020 på topp. Med klar margin.

Publisert Sist oppdatert

Nytt år, nye gevinster – slik har det vært siden 2006 i SEILMagasinet shorthanded-ranking. Når et nytt år innledes, reduseres viktigheten av de foregående årenes resultater. Resultatene som i 2019 talte 100 prosent, er nå redusert til 75 prosents verdi. 2018-resultatene teller 50 prosent og 2017-resultatene 25. Dermed ligger listen nå klar til å ta imot resultatene som måtte komme i 2020 for hver enkelt seiler. De resultatene teller 100 prosent.

To blad Lønmo er blant de fem beste

Årsskiftet byr derfor alltid på noen endringer på rankinglisten, men helt i toppen er stillingen uforandret: Yngve Lønmo fra Hurum leder foran Thomas Robberstad fra Stavanger og Børre Søraas-Sæther fra Nesodden. Lønmo, som ble Årets shorthanded-seiler i 2019, bare økte og økte ledelsen sin på rankingen gjennom året i fjor, har fortsatt en solid ledelse på konkurrentene. Robberstad, som ligger nærmest, må hente i 227 poeng for å passere huringen, som i den nye, sammenslåtte kommunen nå er blitt askerbøring.

Bak Lønmo er det jevnere. Årsjusteringen har ført til at Harald Walder fra Bærum har rykket opp på 4. plass, og det skal bare 5,7 poeng til for at han skal kunne slå seg inn på den nederste pallplassen. Bak Walder følger pappa Lønmo; Asbjørn, som dermed har rykket ned en plass siden i fjor.

Christine Walder er inne på topp 10-listen

Bak der igjen har to nye seilere byttet plass. Per Haugen fra Oppegård har rykket opp fra 7. til 6. plass, mens Sigmund Andre Hertzberg har rykket ned fra 6. til 7. plass. Og sånn fortsetter det, kan man si, for det samme har skjedd med de to neste på listen, Alf Magne Andersen fra Nesodden og Jon Moholth fra Tønsberg.

På 10. plass følger så fjorårets beste kvinnelige shorthanded-seiler, Christine Walder fra Bærum, datteren til Harald. Det er også første gang hun har vært inne på topp ti-listen over all, så nå er det bare å holde seg der...

Pål Øyvind Holst fra Bergen er beste seiler fra Hordaland-miljøet, og justeringen før 2020-sesongen har gitt ham et skikkelig jump – fra 18. til 11. plass.

 

Hele rankinglisten er nå publisert.