PÅ TOPP: Elling Rishoff fra Asker leder mer overlegent enn noensinne på SEILmagasinet Shorthanded-ranking.
PÅ TOPP: Elling Rishoff fra Asker leder mer overlegent enn noensinne på SEILmagasinet Shorthanded-ranking.

Shorthanded-sesong i emning

Shorthanded-sesongen 2017 begynner å ta form, og ved inngangen til sesongen er det fortsatt Elling Rishoff fra Asker som topper rankinglisten.

Publisert Sist oppdatert

Det er ennå noen måneder til årets shorthanded-sesong braker løs, men for tiden fylles det på med ranking-regattaer som er tellende i sesongen 2017.

– Listen vil bli løpende oppdatert fra nå av og fremover, meldes det fra SEILmagasinet, som administrerer rankinglisten.

Se ranking-oversikten. Regattaene som er datert, er bekreftet at skal avholdes.

Elling Rishoff på topp

Ranking-listen har i seg de siste fire års resultater der hvert år har ulik verdi. I inneværende år, som nå er 2017, teller alle resultater 100 prosent. Resultatene i 2016 teller 75 prosent, resultatene i 2015 teller 50 prosent og plasseringene en seiler fikk i 2014 teller 25 prosent.

Elling Rishoff fra Asker toppet listen da 2016 var ferdig, og det gjør han fortsatt med svært god margin etter at listen nå er justert og klargjort for 2017-sesongen, hvilket betyr at på den gjeldende rankinglisten er 2016-resultatenes verdi er redusert til 75 prosent og resultatene for 2015- og 2014-sesongen tilsvarende – og at 2013-resultatene er tatt ut.

Heller ikke har det skjedd endringer med plass nummer 2 fra i fjor, som fortsatt innehas av Rune Aasberg fra Bundefjorden.

De største klatrerne

Prosentjusteringene har imidlertid resultert i at Marius Løken fra Røyken har rykket opp fra 7. plass på tampen av 2016-sesongen og til en 3. plass ved inngangen til 2017-sesongen. Deretter følger Morten Nissen-Lie, KNS, Øyvind Rishoff, Asker, Christian Stensholt, Frognerkilen og Simen Løvgren, Asker.

Bortsett fra at Elling Rishoff har et solid forsprang på de øvrige, er det jevnt på listen, og allerede etter de første regattaene i år vil det helt klart komme endringer på listen.

De av de fremste på listen som har klatret mest etter sesong-justeringen, er foruten Marius Løken, Elling Rishoffs sønn, Øyvind som ofte seiler med Elling, Christian Stensholt fra Frognerkilen, Håkon Hjorthøy fra Asker, Audun Gjøstein fra Asker og Tim Sandberg fra KNS.

Thomas Robberstad best i vest

Beste seiler fra Vestlandet er Thomas Robberstad fra Stavanger på 23. plass, mens Harald Matland fra Nordhordland er beste seiler fra Bergen-området.

Anne Heldal trues bakfra

Anne Heldal fra Røyken er fortsatt beste kvinne, men Christine Walder fra Bærum knapper stadig inn på forspranget hennes og er nå bare 22,12 poeng bak. De to er de eneste kvinnene som er inne på topp 100-listen. Bak dem følger Mari Sveen, Soon, Eira Naustvik, Asker og Rikke Viksjø fra Bærum.

Se hele ranking-listen