Shorthanded Sailing Norway med allsidig vårprogam

Organisasjonen som drive shorthandedseiling har laget et spennende vårprogram. Først ut er Route du Rhum seileren Rune Aasberg, supplert av Aksel Magdahl og Tore Hove.

Publisert

Her er vårens program:

Prosjekt Route Du Rhum, og teknikk ombord – En innholdsrik kveld med et solo-prosjekt, og mulige tekniske utfordringer og muligheter ombord. – Torsdag 6. januar.

Til denne kvelden har vi invitert tre seilere som har gjort seg godt bemerket med nåde nasjonale og internasjonale seilprosjekter og har mye erfaring fra teknikk ombord, som kommer for å dele sine erfaringer med oss:

Rune Aasberg – Rune brukte 4 år med planlegging og  forberedelser frem til hans store mål som var å delta i den internasjonale og prestisjetunge soloseilasen Rhute Du Rhum 2010 (RdR) med sin Class 40 ”Solo”. Han jobbet intensivt og målbevist i disse 4 årene og vil dele sine erfaringer og kunnskap fra dette prosjektet.

Aksel Magdahl – Aksel er nok for de fleste mest kjent fra sin rolle som navigatør under siste Volvo Ocean Race på Ericsson 3, men har vært og er involvert i mange store seilbåtprosjekter. I tillegg er Aksel et ”teknisk geni” som kan mye om bl.a.  instrumentering og det å sette opp båten for regatta rent teknisk. Han vil dele sin kunnskap rundt dette å sette opp instrumentering i en seilbåt, fokus på pålitelighet og kalibrering. Det å kunne benytte instrumenter til å få mer ytelse ut av seilingen med fokus på begreper som bl.a. VMC og VMG

Tor Hove – Tor har defintivt mest shorthandedregatta erfaring i Norge. I tillegg er han importør av Elan båter. Når Tor seiler selv og når han leverer båter til kunder, har han et fokus på tekniske installasjoner som innebærer at ”ofte er det enkle det beste”. Han vil dele sin kunnskap rundt det å se de enklere mulighetene for tekniske løsninger for mindre budsjetter, men allikevel med høy grad av ytelse og pålitelighet. Han vil dele sin erfaring rundt det å sette opp enklere systemer med backup løsninger for en sikker seilas.

Sted og tid: Dronningen, Oslo, torsdag 6. januar kl. 1730 for de som ønsker middag først. Foredrag fra kl. 18:00 til 21:00. Innlagt pause med mingling, kaffe og mineralvann

Slovensk toppseiler, og sikkerhet ombord – En kveld vi vil kunne lære mer om, og ta del i det sikkerhetsarbeidet som tilrettelegges for seilere – Torsdag 17. februar

Denne kvelden får vi besøk av en internasjonal seiler med gode meritter fra transatlantiske seilaser med Mini 6.5 og har vært med å skape en ny båttype mange sikkert vil vite mer om. I tillegg vil vi ha fokus på sikkerhet under seilas, som alltid er et engasjerende tema.

Andraz Mihelin – Andraz er fra Slovenia og har en lang merittliste fra Mini Transat racing med topp plasseringer og bl.a. rekordholder på 24 timer. I tillegg er han en av skaperne av Seascape 18, en helt moderne og passe stor seilbåt med utrolige egenskaper. Men han vil også legge vekt på dette med sikkerhet når han seiler double eller solo, hva som er viktig å fokusere på.

Sikkerhetsdebatt – Per Hertzberg og Sverre Ellingsen har begge lang erfaring fra shorthanded seiling. Sverre er også leder av Norlys og har i tillegg fått som oppgave å frembringe tilrettelagte standarder for sikkerhet til NSF. Disse to vil lede en debatt om dette med sikkerhet i våre regattaer og arbeide for å komme frem til gode standarder som kan være viktig og greie å følge.

Sted og tid: Dronningen, Oslo, torsdag 17. februar kl. 1730 for de som ønsker middag først. Foredrag fra kl. 18:00 til 21:00. Innlagt pause med mingling, kaffe og mineralvann

Bredde-debatt om shorthanded seiling – En kveld hvor alle kan dele sine kunnskaper eller spørre etter den. Eget fokus på soloseiling i regatta – Torsdag 7. april (tentativ)

Denne kvelden vil vi dele i to interessante områder:

Bredde-debatt om shorthanded seiling. Vi setter opp et panel med en rekke seilere, både nye og erfarne. Vi ønsker en debatt rundt bredden i shorthanded seiling generellt. Hva har noen erfart, hva ønsker andre å vite, hvor ønsker vi å komme? Åpen debatt

Soloseiling i regatta. Årets debutant i OneStar, Harald Thorstein, både innleder og leder denne debatten. Mange har prøvd seg i vår egen OneStar. Hvorfor er det ikke flere med? Hva skal til for å bli med? Ønsker?

Sted og tid: Dronningen, Oslo, torsdag 7. april kl. 1730 for de som ønsker middag først. Foredrag fra kl. 18:00 til 21:00. Innlagt pause med mingling, kaffe og mineralvann

Mediakveld – Lære om hvordan enkelt ta bilder, film og tekst for å spre informsjon fra livet og hendelser ombord under seilas. – (Dato ikke satt ennå)

Under regattaer eller på tur er det mange som ønsker å enkelt kunne selv produsere materiale for å informere om hva som skjer ombord. I sammenheng med regattaer er det viktig at seilerne er mer aktive innen dette for å tilfredsstille både tilskuere og sponsorer. For turseiling er det flere som får sin egen blogg eller andre sosiale medier som kan være gøy å legge ut film og bilder til. Noen har kommet veldig langt innen dette og vil lære bort sine enkle teknikker. Tor Hove og Geir Inge Juriks vil være ledere for dette.

Sted og tid: Dronningen, Oslo, dato og tid ikke satt ennå. Eget program kommer

Tradisjonell samling på vannet med trening på shorthanded seiling. I tillegg sosialt og faglig – Holmsbu 1. mai helgen

Som tradisjon arrangerer SSN samling på Holmsbu 1. mai helgen med egne båter. I tillegg blir det sosiale samlinger med breaf og debreaf og felles middager. I tillegg blir det foredrag av Tom Humphreys, fra Humphreys Yacht Design, som er designer av mange kjente havseilere, deriblandt VOR Team Russia, Ellen Mc Arthur’s Kingfisher, Orca Class40 og Elan båtene. Han vil kåsere om nettopp dette med design og fremtidens båter.

Under treningsseilingene vil det i år være ennå flere instruktører som runderer vha RIB.

Vi oppfordrer til at flest mulig inviterer med seg sine respektive, som da kan være med i miljøet, være med på seiling eller ha sine hyggelige programmer på land. Det er mange tilbud til de på Holmsbu.

Sted og tid: Holmsbu, Drammensfjorden, 29. april kl. 18:00 til 1. mai kl. 15:00. Eget program kommer

Powered by Labrador CMS