Ny klasseklubb på trappene

Shorthanded-seilerne organiserer seg
Shorthanded-seilerne organiserer seg

Shorthanded-seilerne organiserer seg

Shorthanded-seiling er blitt en stor hit i Norge, og en gruppe seilere har nå funnet tiden moden for å bringe interessen rundt denne typen seiling inn i mer organiserte former. En ny klasseklubb er på trappene.

Publisert Sist oppdatert

SEILmagasinet Shorthanded Ranking teller per i dag 747 seilere, men det er en liste kun over dem som har plassert seg blant de 12 beste i rankingregattaer. Tallet på seilere som har forsøkt seg på denne typen seiling overskrider nok godt over 1000. Shorthanded-seiling er med andre ord på få år blitt en av de mest populære formene for regattaseiling i Norge.

STIFTELSESGRUPPE. En selvoppnevnt gruppe seilere med Simen Løvgren, Halvor Seiløe Smith, Dag Skarsgård, Tor Hove, Kjell Ulrik Sandvig, Bjørn E. Børresen, Per Hertzberg og Geir Inge Juriks med flere (det rekrutteres stadig flere seilere som er med) i spissen jobber nå med å etablere en klasseklubb for shorthanded-seiling i Norge, og etter planen er det meningen å få den etablert i løpet av høsten.

KOMPETANSE. Shorthanded Sailing Norway er navnet, og allerede nå er gruppen i gang med å forberede et vinterprogram for shorthanded-seilere der målsettingen er å heve kompetansen til alle dem som seiler – eller har lyst til å prøve seg – shorthanded.

Det arbeides med å skape faglig innhold til i første omgang tre vinterseminarer og en praktisk treningshelg på vannet.

En klasseklubb mener gruppen vil kunne ha en politisk rolle, og de mener at man ved å stå samlet vil kunne få til en enda bedre utvikling av denne typen seiling. Gruppen har ikke bare regattaseiling i tankene, all den stund det å seile shorthanded er noe de aller fleste familier bedriver når de er på seiltur.

Kompetanse og sikkerhet er nøkkelord som vil stå sentralt i Shorthanded Sailing Norways arbeid og interesseområde.