29-foter raskest

Vind som løyer er vanligvis et problem for de små båtene, med utenfor Tønsberg var det en fordel for Dehler 29 «Unit».

Publisert Sist oppdatert
SØLV: «11:gris» vant tre av fem seilaser, men dro på seg for mange poeng på langdistanseseilasen som ikke kunne strykes.
SØLV: «11:gris» vant tre av fem seilaser, men dro på seg for mange poeng på langdistanseseilasen som ikke kunne strykes.

NM for shorthanded ble gjennomført etter planen i strålende vært i ytre Oslofjord. På lørdag ble det litt utsettelse for å vente på vind fra syd, men da den endelig kom ble det seilt to baneseilaser og tilslutt en distanseseilas på 17 nm. Distanseseilasen startet syd for Fulehuk og mål utenfor Fjærholmen. Vinden tok en pause rett før de store båtene skulle krysse mållinjen og det da fikk de små båtene muligheten til å hente inn forspranget. Det ble seier til «Unit» som da fikk et godt utgangspunkt før de avsluttende seilasene på søndag.

Tett i toppen

Søndag ble det seil to seilaser på faste merker utenfor Fjærholmen. Det ble veldig spennende i toppen men til slutt ble det NM tittel til den lokale båten "Unit" med skipper Kristian Schøyen og makker og nevø Halvor Schøyen. Det skilte kun ett poeng mellom «11:Gris» med Tim Sandberg og makker Sigmund Andre Hertzberg som tok sølvmedaljen foran Expressen «Jånni Puma».

 Det ble et gyldig NM takket være mange båter som deltok i NM for to år siden. Neste år oppfordres det til at shorthandedmiljøet samler seg om NM og unngår andre attraktive regattaer på samme helg.

Gull: Kristian og Halvor Schøyen, Dehler 29 «Unit», 9,5 p

Sølv: Sigmund Andre Hertzberg og Tim Sandberg, 11Mod «11:gris», 10,5 p

TYNT: kun 12 båter deltok i NM for shorthanded.
TYNT: kun 12 båter deltok i NM for shorthanded.

Bronse: Sigrid Christine Kristiansen og Thomas Christensen, Express «Jåmmy Puma», 15 p

Du finner alle resultatene her