«Off Course»
«Off Course»

«Off Course» først i mål

Marius Løken og Truls Haug over mål i Skagen kl. 22.15.38. Nå kommer den spennende ventetiden.

Publisert Sist oppdatert

Gunstig vindretning gjør at årets Skagen Race trolig ikke blir like langdryg som fryktet. Løkens velkjente Dehler 44 kunne strekke fra Brofjorden til mål, endog med et lite stikk i skjøtet det meste av tiden. Dermed ble det målgang god tid før midnatt. «Hyrrokkin» ligger an til å ble nummer to i mål på utseilt tid, og kan true «Off Course» på korrigert tid. Når vi våkner i morgen vil vil vite. Shorthanded Ultra startet 17. mai, men seilte en runde om Jomfrulands rev og Persgrunnen før de la seg inn i den tradisjonelle ruten mot Skagen.

NOR 15731 «EnderPearl»
NOR 15731 «EnderPearl»

Ikke uventet er det 76 foteren «EnderPearl» som ligger først i feltet av de fullt bemannede båtene som starten i Holmestrand tidlig på ettermiddagen i dag. Båten har nettopp rundet merket ved Brofjorden og er 20 grader fra å stå opp Skagen. Trolig vi de ta et tidlig slag, men det meldes om lite strøm i området. Seilasens største båt vil være inne i Skagen i løpet av natten.

«Zeus» Anders Dahlstrøm
«Zeus» Anders Dahlstrøm
NOR-15731 EnderPearl
NOR 15731 EnderPearl
SWE 301 Zeus
SWE 301 Zeus

Av shorthandedbåtene er det svenske «Zeus», Anders Dahlstrøm og Jimmy Hellberg raske Z30+ som ligger først i feltet og er trolig godt plassert også på korrigert tid. Også den vil være fremme i Skagen i løpet av natten. Vær også på vakt for Lars-Fredrik Moe-Helgesen og Petter Askildt i «Pretty Fast», en SunFast 3300 og Carl Hjalmar Knap og Ole Fredrik Melleby i Bavaria 38 Match «Pura Vida».

NOR 33002 Pretty Fast
NOR 33002 Pretty Fast