Skagen Race. Kjølig natt på rekka
Skagen Race. Kjølig natt på rekka

Jubileumsregatta avlyst

Skagen Race skulle i år ha vært arrangert for 25. gang. Coronaviruset setter stopper for jubileumsfesten.

Publisert

Skagen Race som i år skulle ha vært arrangert for 25. gang har vært gjennom en sterk vekst de de siste årene og er nå Norges nest største seilsportsarrangement med nesten 300 båter og 2000 seilere.

Unik regatta

Regattaen er unik i den forstand at man kan starte fra alle de tre skandinaviske land med målgang, «after-sail» og premieutdeling i det idylliske Skagen.

Skagen Race. Båtene i havn i Skagen
Skagen Race. Båtene i havn i Skagen

Skagen Race arrangeres normalt i forbindelse med Kristi himmelfartsdag, men på grunn av utbruddet av koronapandemien ble det allerede 18. mars besluttet å flytte årets Skagen Race.

Valgte først å utsette

For å være på den trygge siden valgte man å skyve arrangementet nesten fire måneder i tid, helt frem til 10. september selv om det på dette tidspunktet virket urealistisk å tro på gjennomføring overhodet. Sommerens lettelser i begrensningene har imidlertid ført til økende optimisme, og helt frem til fredag i forrige uke har arrangøren hatt håp om å skulle klare å gjennomføre.

Økt smitte gjør årets seilas umulig

Økt smitte har imidlertid gjort det nødvendig for myndighetene å stramme inn fremfor å gi ytterligere lempelser og dispensasjoner. Arrangøren ønsker ikke å utsette frivillige eller deltagere for økt smittefare og gjør derfor det eneste de mener er riktig i dagens situasjon, og avlyser Skagen Race 2020.

Ny dato neste år

Det er lagt ned et betydelig arbeid i årets arrangement. Denne innsatsen skal ikke være forgjeves og arrangøren sikter allerede nå mot 2021 – og ønsker velkommen til et nytt Skagen Race 12. mai 2021.

Hollænderseilas nesten etter planen

Hollænderseilasen avvikles som planlagt 29. august, men med start og innkomst ved Filtvet fyr og ingen planlagte aktiviteter i land hverken før eller etter regattaen. Det er i alt påmeldt 113 båter med NORrating doublehanded som den desidert største klassen og 82 påmeldte båter. Øvrige klasser er NORrating familie 4 båter, Flerskrog 6, 11 meter OD, 4, NORrating singehanded, 4 og Tur/familie doublehanded, 4 båter.

Hollænderseilasen: Hard fight i doublehanded
Hollænderseilasen: Hard fight i doublehanded