Bli abonnent Nyhetsbrev Annonser hos oss

Slått ut av lynet

Dramatikken fortsetter i Route du Rhum. Pierre Antoine holdt på å synke, men Sébastien Rogues som ledet Class40 la seg stand by til redningen kom.

Publisert

Pierre Antoine seilet Multi50 båten Olmix og ble hentet opp av helikopter denne ettermiddagen. Alarmen gikk i dag tidlig etter at båten var blitt truffet av lyn. Han lå da 120 nm nord for Kapp Finisterre. Lynet lagde hull i skroget, og båten tok inn vann.

– Lynet traff mastetoppen. Jeg fant lyspæren fra lanternen i toppen på dekk, og den hadde ramlet ned på innsiden av masten. Skroget er lagd av tre, og lynet hadde brent seg gjennom skrogsiden. Jeg trodde alt var OK, og slukket brannen med brannslukningsapparatet, men da jeg gikk under dekk så jeg at det alt var 50 cm med vann over dørken. Båten tok inn mye van og baugen begynte å synke. Dette er noe man ikke skjer. Heldigvis var jeg ute. Tenk om jeg satt foran PC når det skjedde, forteller Pierre Antoine.

Sébastien Rogues lå stand by helt til Pierre Antoine var trygg. I løpet av tiden falt «GDF Suez» fra første plass til tredje, men Rogues vil få kompensasjon for innsatsen. Nå har søsterbåten SOLIDAIRES EN PELOTON tatt ledelsen.

I IMOCA 60 klasen har Vincent Riou brutt. Han fikk ødelagt løygangen i går og satte kursen mot land. Med Riou ute av gamet er Francois Gabart et enda sterkere kort til å vinne klassen. Han har holdt ledelsen fra start, og drar fra feltet.