Slik ser du Vendée Globe

Følg starten i morgen. Her er guiden.

Publisert

HOVEDBILDE: Ja, du kan se Vendée Globe-starten live.

Imorgen klokka 1302 starter Vendée Globe og arrangørerne melder at de har 13 kameraer på land og på sjøen, i tillegg til fem kameraer om bord i forskjellige IMOCA 60er. Alt dette skal sys sammen til en spektakulær seilopplevelse på skjermen som du kan følge med på.

Klokka 0845 starter det hele i Les Sables d'Olonnes med en parade med «legendebåter». Klokka 0930 vil den første båten, «Cheminées Poujoulat», forlate havnen for så å bli fulgt av en ny deltager hvert fjerde minutt. Siste båt ut fra Port Olona vil være «Banque Populaire».

Har du tilgang til franske TV-kanaler kan du se starten her: TF1, France 3, Planète Thalassa +, BFM TV, Infosport +, iTV, LCI, Sport + eller L'Equipe TV. De færreste av oss har franskspråkelige kanaler i boksen, men har du disse kanalene i stedet øker sjansene dine betraktelig: France 24, SkyItalia, nsport Léman Bleu Poland and Switzerland, BBC eller ITV.

Har du ingen av de overnevnte, fortvil ikke, for vi har heldigvis Internettet. Det første du kan gjøre er å laste ned APPen som er tilgjengelig både til iPhone, iPad og Android.

Fra klokka 0900 sendes det live på Vendée Globes nettsider hvor du både får franske kommentarer ved Pierre-Louis Castelli og Alain Gautier, og engelske ved Clare MacNaughton og Alec Wilkinson. I tillegg kan alle tilhengere av Sailing Anarchy se Mr. Clean kommentere starten på den amerikanske bloggen. Dailymotion.com viser også livefeed fra starten. Selvfølgelig er Vendée Globe å finne både på Twitter og Facebook.

Du kan også «seile» Vendée Globe selv. Virtual Regatta er et spill på nettet hvor du kan prøve deg som soloseiler.

Powered by Labrador CMS