Turseiling

MØLEN: Fersk pir grilles i bålpannen på vakre Mølen.
MØLEN: Fersk pir grilles i bålpannen på vakre Mølen.

Vi tester 70-tallets seilferie

IF og Firling var populære feriebåter på 70-tallet, og vi testet i sommer ferielivet om bord på disse to båtene på seiltur i Oslofjorden og Tjøme-skjærgården.

Publisert Sist oppdatert

Båtlivet har forandret seg mye siden 1970-tallet, da jeg vokste opp. Ikke minst er båtene blitt mye større og mer komfortable, og havnene tilbyr langt bedre brygger og fasiliteter som strøm, dusj og bryggerestauranter.

På grunn av koronasituasjonen ble sommeren 2020 spådd å bli et rekordår for båtlivet. Enkelte trendforskere mener at norske ferievaner vil endres for alltid i retning av mer kortreiste og miljøvennlige ferieturer. Og hva er mer kortreist og miljøvennlig enn å dra på seiltur hjemmefra med to godt brukte båter?

Trond Idås fikk i fjor en Firling fra 1970-tallet av en aldrende nabo i båthavnen på Lille Herbern i Oslo. Naboen hadde tidligere år seilt til Skagen på ferietur sammen med familien i denne 24-fot lange båten, som ble konstruert av Jan Herman Linge i 1971. Den gangen ble den regnet for en moderne og komfortabel turbåt. Nå ligger det to Firlinger til salgs på finn.no for henholdsvis 11 000 og 25 000 kroner.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS