Båtskadene øker

14 prosent av de spurte båteierne i en fersk undersøkelse sier at de ikke er opptatt av vedlikehold av båten. Dette kan være blant forklaringene til at Finans Norge noterte hele 12 000 båtskader i fjor.

Ifølge en pressemelding fra Frende forsikring betalte norske forsikringsselskaper ut mer enn 660 millioner kroner for båtskader i 2023, en økning på mer enn 10 prosent fra året før. I snitt kostet hver av båtskadene i 2023 mer enn 55 000 kroner.

– Godt og regelmessig vedlikehold er avgjørende for å holde antallet skader og kostnadene nede. Store utbetalinger ender til slutt i dyrere forsikringer for deg og meg, understreker fagsjef på båt i Frende Forsikring, Edmond Wold Gaulen. 

De fleste båteiere sier at de tar vedlikeholdet selv (61 prosent). De resterende 25 prosentene fordeler seg mellom å sende båten på verksted eller å kjøpe tjenester når den er i opplag

– Hvis du ikke har kunnskap nok eller orker å gjøre jobben selv må du sørge for at båten får regelmessig tilsyn av andre. Ikke ta sjansen på at det går bra, en båt trenger akkurat like mye vedlikehold og kjærlighet som bilen din, sier Gaulen.