Sne og is ingen hindring

Sørlandsseilerne startet sesongen denne helgen med samling i gjestehavna i Arendal. Sne og is la ingen demper på seilergleden.

Publisert

Tekst og bilder Trygve Sten Gustavsen.

 

Arendals Seilforening inviterte i helgen seilere fra samarbeidende klubber og totalt 31 seilere har benyttet finværet i helgen til sesongstart mellom isflakene. I tillegg til egne seilere har Arendal besøk fra Ålesund, Stavanger, Kristiansand, Grimstad, Horten, Bærum, Bunnefjorden ved Oslo og Nesodden.

Optimister, Europajoller og Lasere har trent under flotte forhold, godt hjulpet av Arendal Havnevesen som har stilt gjestehavna til disposisjon for de vårfriske seilerne.

Yr gjensynsglede opplevdes da seilerne møttes etter en lang vinter på Lørdag morgen som opprant med gode vindforhold og sol, noen til og med I ny båt for sesongen. Søndag morgen var sur med litt sludd. Dette ble imidlertid mye bedre ut over dagen.

Aldersgruppen er fra 11 til 19, med spenn helt fra spreke nybegynnere til regattaseilere.  Seilforening hadde skaffet dyktige trenere fra Norge, Sverige og Danmark for sesongstarten, og sikkerheten ble ivaretatt av en rekke sikringsbåter, samt at det ved vinterseiling stilles strenge krav til seilernes utrusting slik som tørrdrakter, flytehjelp og beskyttelse mot kulden.

 

En formidabel innsats fra foreldregruppen i dagene før stevnet med å brøyte og klargjøre gjestehavna og utsettingsrampe, samt havnevesenets velvilje, gjorde at arrangementet var mulig å gjennomføre.  Etter hver økt på byfjorden har seilerne samles i Skipperkroa og fått varm mat og drikke før de returnerte til sjøen.

 

Arrangementet markerer starten på sesongen for Arendal seilforening og alle voksne og barn ønskes velkommen til foreningens forskjellige aktiviteter og introduksjonskurs ettersom aktivitetene kommer i gang utover våren.  Informasjon vil bli gitt gjennom avisene og kommunens informasjonsbrosjyrer som deles ut gjennom skolene. På Seilerhytta på Brattholmen er alle alltid velkommen.

 

Powered by Labrador CMS