SOLO kjemper i teten

Rune Aasberg og Simen Løvgren er med i tetbildet i Normandy Channel Race.

Publisert

HOVEDBILDE: SOLO hevder seg godt i storfint selskap i Normandy Channel Race.

Rune Aasberg og Simen Løvgren har stadig god kontakt med de fremste båtene i Normandy Channel Race, og drøye 10 nautiske mil er avstanden frem til den engelske lederbåten «Consise 2». Det gir dem en femteplass, men det er kun 0,9 n mil opp til 3. plassen.

Det så en stund ut til at de norske seilerne i SOLO skulle miste kontakten med tetbåtene da de skulle passere innenfor Isle of Wight. De fremste båtene smatt igjennom The Solent, mens SOLO og resten av feltet ble liggende i de østre løpet i lite vind og motstrøm.

Et halvt døgn senere var det imidlertid lederbåtene som fikk føling med samme medisin i det strømfylte farvannet, og før de kom til odden Portland Bill var det de fremste båtene som «parkerte» og feltet fortettet seg igjen. Nå er de fremste båtene på vei mot Land’s End – hvoretter irskesjøen venter.

Vind i anmarsj

Så langt har det vært lite vind, men i natt vil det friske på og vinden vil komme opp i frisk bris fra nordøst. Det betyr at de vil få beinhard kryss fra Land’s End og til runding av Tuskar Rock på den irske østkysten.

Den andre norske båten, LUPI, med Bjørn E. Børresen og Jan-Helge Furnesvik brøt regattaen da de lå ved Isle of Wight.

Regattaen er ialt ca. 1000 n mil lang og den kan følges på nettet.