Soloseilas i «gamle» 60-fotere
Soloseilas i «gamle» 60-fotere

Soloseilas i «gamle» 60-fotere

Ni deltagere er bekreftet, men bare en er foreløpig navngitt i soloseilasen Velux 5 Oceans, som foregår i «gamle» 60-fotere.

Publisert Sist oppdatert

Kanadieren Derek Hatfield er den første av i alt ni bekreftete deltagere i soloseilasen rundt jorden; Velux 5 Oceans. Regattaen foregår i en nyopprettet klasse som kalles Eco 60, og dette er Open 60-båter som er sjøsatt før 1. januar 2003 og som tilfredstiller en del miljøkrav og en del økonomiske krav.

– Tanken er å redusere kostnadene for å delta i regattaen, samtidig som vi tar vare på flåten av eldre Open 60er, sier Robin Knox-Johnston.

NI SEILERE. Han bekrefter at deltagerlisten nå teller ni navn, og at disse vil bli offentliggjort løpende i ukene som kommer.

Velux 5 Oceans ble arrangert førtse gang i 1982 og gikk den gangen under navnet Around Alone. Helt siden starten har regattaen gått hvert 4. år, og for fire år siden kom den danske vindusprodusenten Velux inn som sponsor. Da startet regattaen i Bilbao i Spania.

Denne gangen er det fra La Rochelle seilerne skal sikke til havs, og det skjer 17. oktober 2010. Og ruten de skal seile er denne:

1. etappe: La Rochelle, Frankrike – Cape Town, Sør-Afrika

2. etappe: Cape Town, Sør-Afrika – Wellington, New Zealand

3. etappe: Wellington, New Zealand – Salvador, Brasil

4. etappe: Salvador, Brasil – Charleston, USA

5. etappe: Charleston, USA – La Rochelle, Frankrike