U23 VM

Krevende forhold i Risør

Mathisen brødene henger godt med og behersket kulingkastene på havet utenfor Risør

Publisert Sist oppdatert

Dagens seilaser krevde store ferdigheter hos seilerne til å takle frisk vind med hyppige endringer i trykk og retning. På havbanen utenfor Risør ble det registrert opp til 12-13 m/sek. og for regattaledelsen var det nok et spørsmål om det var forsvarlig å sende seilerne i vei. Det var nødvendig å minne seg selv om at det tross alt var et verdensmesterskap det seiltes om og at deltakerne måtte forutsettes å beherske de fleste forhold. Det gikk sort sett bra, men en del bading ble det nok og noen fikk også skade på utstyret, blandt dem de norske 49erFX jentene Pia Dahl Andersen og Nora Edland.

Svensk i tet i 49erFX

De unge svenskene Wilma Brobeck og Malin Tengström som tidligere i år imponerte med 3. plass i EM bak de norske Helene Næss og Marie Rønningen viste at de behersket de krevende forholdene og med plasseringene 5, 2 og 1 leder klart foran lag fra Nederland og Australia. Dahl Andersen og Edland som ble verdensmestere i junior VM for 29er i fjor, debuterte i 49erFX i dette mesterskapet etter minimal forhåndstrening. Likevel har de vist at de holder følge med de beste. Det er i detaljene det svikter, men treneren Thomas Guttormsen fra Norges Seilforbund er meget imponert over seilerne som han anser å ha store muligheter om de holder på frem mot OL i 2024.

Medaljesjanser i 49er

I 49er klassen er der tre norske deltakere, brødrene Mads og Tomas Mathisen, Jostein Aker og Jacob Undrum  samt Alexander Hylen Klippenberg og Jeppe Nilsen. Mathisenbrødrene som seiler på hjemmebane, viste i dagens seilaser at de hører med i toppen. 4 og 2. plass og 7 sammenlagt etter halvseilt serie, med ti poeng opp til sølv er til å leve med. Ledende Isaac McHardie og William McKenzie fra New Zealand er det så langt lite å gjøre med etter to første og en andre plass i dag.

49er klassen vokser i Norge

Aker og Undrum som la opp for et år siden, er nå tilbake i klassen for fullt. I dag hadde de plasseringene 22, 19 og 8 og ligger på 44 plass sammenlagt. Klippenberg og Nilsen brakk toppmasten i går, men var tilbake i dag og med plasseringene 21, 21 og 19 ligger de nå på 49. plass

Nacra17 på bybanen

Imorgen flyttes seilasene for Nacra17 til bybanen foran dampskipsbryggen der publikum kan følge seilasene fra kl 1400.

Se resultatene her: https://manage2sail.com/no/event/4995c862-3a9d-473d-a00e-b2dced2dbdf9#!/results?classId=ba2c048e-9618-4d50-b344-6c07f7a9e9e3