Etter at hun la opp regattaseiling ble hunder Mette Terlands viktigste hobby
Etter at hun la opp regattaseiling ble hunder Mette Terlands viktigste hobby

Mette Terland død

En pioneer innen regattaseiling for damer bisettes idag

Publisert Sist oppdatert

Mette Terland var en kjent figur på regattabanen fra hun som ung tok opp konkurransen med gutta i Kutterklassen til hun la opp som regattasesiler tidlig på 2000-tallet. Hun var født i 1935 som Mette Ravnsborg Gjertsen og giftet seg med Kåre Terland som ble livspartner både på og utenfor regattabanen.

Mette var en tøff jente som ikke så noen grunn til at hun ikke skulle kunne konkurrere på likefot med sine mannlige seilervenner og beviste at det var fullt ut mulig. Hun var blant de beste Kutterklassen, på nivå med Ole Raanaas, John S. Platou og de andre. I H-båt klassen var hun suverén i en årrekke, og vant NM i fire år på rad mellom 1989 og 1992. I 1998 tok hun sølv. 

Forbilde for seilerjenter

Hun ble et forbilde for unge kvinner som ville kappseile og da Dame NM ble innført i 1986 var hun en frontfigur. 2. plass det første året førte til seier i 1988 og 1989, i 1988 med Kongepokal. Hun ble nummer 3 i 2001 og avsluttet med 2. plass i 2002. Mette Terland toppet lenge statistikken over mestvinnende kvinner i NM, men etter at hun la opp er hun passert av Snipeseilerne Janett Krefting og Lise Gherken. Etter at hun la opp seilingen ble trening av hunder og fuglejakt hennes viktigste hobbies. Hun ble 83 år.