Jamret seg over for lite vind

Det var veldig lite vind da Stord Seilforening avholdt sin Windjammer-regatta i helgen.

Publisert Sist oppdatert

I det store og hele ble årets Windjammer Race en regatta i «slow motion». Starten gikk i 1–2 m/sek. Det var ikke helt stille, men litt bevegelse i feltet, og den første premien ble tildelt allerede sekunder etter at startsignalet gikk. Luffe 44-en «Amelia» stakk baugen først over startlinjen, hvilket betød at Sigurd Utbjoe og mannskapet hans hadde gjort seg fortjent til premien for beste start.

I en klump

Løpet ble kortet av på grunn av den svake vinden, men det lyktes arrangøren å få alle båtene i mål. Og når de først kom i mål, kom de fort, for helt på tampen av regattaen kom det vind.

– Rundt kl 16 kom det vind fra nord der de bakerste båtene fikk vinden først, dermed samlet feltet seg rett før mål og måltagerne fikk sitt svare strev med å registere alle båtene som, når de kom, kom dundrende i mål side om side i 7–8 knops fart, forteller John Bjordal i Stord Seilforening.

I særklasse

Best av alle deltagerne var Noah Antonsen fra Stord og mannskapet hans i one off-båten «Fronta II». De vant klassen for de største båtene, og de vant over all. De kom klart først i mål av alle.

Davide Lamparelli og mannskapet hans fra Stord i L 28-en «Alhena» vant den minste klassen. Hjemmeseiler ble det også ved Leiv Henning Haugland (Stord) i den mellomste NOR Rating-klassen. Han og mannskapet seilte en Bavaria 38 AC ved navn «Moin».

Martin van Velzen og Arve Rønnekleiv – også de fra Stord – seilte sin Oceanis 361 «Sanssoucy» til seier i shorthanded-klassen, mens «Memento Mori» het båten som gikk til topps i turklassen. Det er en Hanse 350 som hadde Knud Nagell Dahl  ved roret, og i likhet med alle de øvrige klassevinnerne var også han fra Stord.

Suppe og fest

Ialt deltok 34 båter – g det var kun ett lag som gikk glipp av gourmetkokk Geir Skeis fiskesuppe kvelden før start.

– Dermed fikk vi en fin flott start på regattaen med «mykje lott og løye allerede fredag kveld», sier Bjordal.

– Etter målgang var det som vanlig «ein veldig kjekk premiefest på Stord Hotell der 1/3 av deltakarane i kvar klasse fekk sine velfortjente premiar utdelt», avslutter han.

Komplett resultatliste