Svak norsk innsats i Flensburg
Svak norsk innsats i Flensburg

Svak norsk innsats i Flensburg

Til tross for norske værforhold med kuling og kald vind fra nord, har ikke de norske seilerne som deltar i 8 og 12 meter-VM i Flensburg lyktes helt hittil.

Publisert

 "H9" og "Sira": Det er stor forskjell på 8-meterne  som deltar i årets VM-regatta. Her ser vi den underlige 99 år gamle «Elfe II» fra Kiel bli forbiseilt av kong Harald i le. Med to master og wishbomrigg skiller båten seg sterkt fra alle de andre, klassiske meterbåtene. «Elfe» har imidlertid seilt fra den gode, norske «Carmen» i tre av de fire seilasene som hittil er gjennomført. Foto: Rolex/Daniel Forster.

Flensburg;

Hverken blant 8-meterne eller i 12 meterklassen er det lykkes nordmennene å konkurrere i toppen under årets VM som pågår nå utenfor Flensburg i Tyskland.

         Best sammenlagt av 12-meterne er dansken Patrick Howaldt i båten «Vanity V». Han har to første- og to andreplasser etter fire seilaser. Den tyske «Trivia» med Wilfried Beeck fra Hamburg ligger på annenplass med én første, én annen og to tredjeplasser. Tett etter finner vi tyske «Sphinx», seilt av lokale Gorm Gondesen fra Flensburg. Han har én første, en annen, en tredje og en fjerdeplass. Først på femteplass kommer beste norske 12-meter, «Vema», med Eric Svenkerud som skipper. Vema har plasseringene 6-5-5-DNF. Einar Sissener ligger på 6. plass med «Erna Signe». Han har plasseringene 7-7-7-6. «Magda VIII», med Lasse Lund, er foreløpig nr. 8 sammenlagt med én 7. plass, to 8. og én DNF.

         I 8-meterklassen er det ingen norske blant de seks beste overall. Best ligger Tim van Rootselaar, fra Royal Northern & Clyde Y.C. i båten «Hollandia», bygget i 2005. Den har tre førsteplasser og én annen som gir beskjedne 5 poeng etter fire seilaser. På annenplass følger klubbkameraten Allan Manuel med båten «Lafayette» fra 1986 som har én første, to annen og en fjerdeplass. Nr. 3 sammenlagt er Manuel Stern i «Yquem II», en sveitsisk båt fra 2002 med én annen, to tredje og en fjerdeplass.

         Beste norske 8-meter overall er ikke overraskende kongens «Sira», som til tross for en ikke-fullført regatta ligger som nr. 12. «Sira» har plasseringene 5, 8 og 12, samt en DNF.  Den nybygde japanske Anker-båten fra 1940, «Aun», med Tokiko Kobayashi til rors, er med sin 14. plass på listen etter fire seilaser altså slått av den to år eldre «Sira».

         De øvrige norske plasseringene er: «Carron», Morten Tenvig nr. 18, «Wanda», Magne Brekke nr. 19 og «Carmen» nr. 24 av de i alt 26 8-meterbåtene.

         Etter en blåsende dag med alle båtene i havn, er nå spenningen stor foran de to gjenværende VM-dagene i Flensburg. Blir værgudene litt mer medgjørlig, bør det kunne bli fire nye seilaser som kan endre mye på rekkefølgen over.

Powered by Labrador CMS