Team Sonar tok sølv i Hyères

Årets andre verdenscupregatta er over for den norske Sonaren. Aleksander Wang-Hansen, Per Eugen Kristiansen og Marie Solberg tok sølvmedalje i Hyères i Frankrike denne uken.

Publisert

Laget har seilt en stort sett jevn serie med få store feil. - Det har vært fine forhold hele uken, men vi ønsket oss litt mer vind til tider, sier Marie Solberg.

Regattaen startet søndag 24.april og etter to seilaser denne dagen lå sonarlaget på en tredjeplass sammenlagt. Etter mandagens seilaser har laget ligget på 2. plass sammenlagt gjennom hele uken. Det beste racet seilte de på onsdag. - Vi fikk en bra start og ledet helt til mål, forteller Per Eugen Kristiansen. Samme dag seilte de også sitt dårligste race i regattaen og fikk en sjetteplass av de syv deltagende båtene.

Torsdag la USA inn en protest mot laget da de mente at den norske sonaren hadde tatt en straff for sent, men saken ble avvist og dermed var den norske sonaren sikret 2. plassen sammenlagt før regattaens siste race på fredag. På fredag var det heller ingenting det norske laget kunne gjøre å ta førsteplassen. - Målet vårt var å komme blant de tre beste og det klarte vi, sier Aleksander Wang-Hansen.

Sonarlaget har hatt et fint opphold i Hyères med mye bra trening og gode resultater. De nådde målet om en medalje og skal kjempe videre i årets verdenscup. Neste store regatta er verdenscupregatta i Medemblik i slutten av mai eller Weymouth i begynnelsen av juni.   

Følg Team Sonar

Powered by Labrador CMS