The Ocean Race

Team Holcim - PRB leder The Ocean Race

Stadig mange poeng å kjempe om

The Ocean Race har lagt nesten to tredjedeler av løpet bak seg, men fremdeles skal mer enn halvparten av de totale poengene fordeles.

Publisert

Etappe fire, fra Itajai i Brasil til Newport Rhode Island, starter i dag. I alt skal det seiles syv etapper i The Ocean Race, som avsluttes i Genoa i månedeskiftet juni/juli.

The Ocaen Race - løpet

Mens de fem IMOCA-lagene i The Ocean Race allerede har fullført nesten to tredjedeler av jorden rundt seilasen, er mindre enn halve poengene delt ut. Det er ni fullpoengs skåringsmuligheter i denne seilasen, og etter etappe tre til Itajaí er kun fullført fire av dem. 56 prosent av poengene som skal fordeles totalt er derfor fortsatt "up for grabs".

«11th Hour Racing Team»-skipper Charlie Enright, hvis team var favoritt før start, men som har vært utsatt for en rekke utstyrsproblemer på etappe tre og for tiden ligger på en skuffende tredjeplass, kommenterer situasjonen: - Dette er en viktig etappe for laget vårt. «11th Hour Racing» er fra Newport, Rhode Island, jeg er også fra Rhode Island. Og på en måte er dette vår 11. time. Vi har en følelse av at det haster, sa Enright. - Vi hadde ikke den etappen vi ønsket gjennom Sørishavet, men vi har et godt lag om bord og det er nesten 60 prosent av poengene igjen og vi går for dem alle!!

Det blir imidlertid en krevende etappe som venter lagene når de i dag starter på veien til Newport, en distanse på 5.500 nautiske mil. Her skal lagene gjennom stillebeltet the Doldrums, krysse ekvator og forsere golfstrømmen, alle utfordringer som kan bringe store omkalfatringer på resultatlisten.

Løpet til Newport forventes å ta 16-17 dager med ETA rundt 9. eller 10. mai. Starten på etappe fire forventes å være på den langsommere siden, med prognoser for vind under 10 knop søndag og vanligvis mindre enn 15 knop inn mot midten av uken.

Rekkefølgen etter tre etapper:

1. Team Holcim - PRB 19 p

2. Team Malizia 14 p

3. 11th Hour Racing 13 p

4. Biotherm 10 p

5. Guyot environnement - Team Europe 2 p