Thomson forlater skuta - Golding snur og henter rivalen

Oppdatert:En spennende redningaksjon er planlagt ved daggry fredag da Mike Golding vil være i posisjon til å hente rivalen Alex Thomson som gir opp båt og regatta. Thomsen er nå reddet av Golding.

Publisert

Oppdatert:Ved 0635 GMT var Thomsen trykt ombord i «Ecover», Mike Goldings båt, etter en to timer lang redningsaksjon. Aksjonen foregikk i 25 knops vind og grov sjø. Thomsen ble fraktet fra sin båt over til Golding via en flåte. «Ecover» er nå tilbake i racet med Thomsen som pasasjer og vil få bonuspoeng for innsatsen. Mike Golding (ECOVER), gjør det samme som Pete Goss gjorde i 1997 da han returenerte for å hente en konkurrent fre en synkende båt i Vendee Globe seilasen. Nå er det Alex Thomson som er i trøbbel etter at båten har mistet kontroll over svingkjølen og alvorlige delamineringsskader tvinger ham til å forlate skuta vel 1000 nm syd for Kapp det Gode Håp. Allerede nå er Golding innefor rekkevidde av Thomsons båt, men nattemørket gjør redningaksjonen vanskelig, for ikke å si umulig å gjennomføre.

Golding bestemte seg uten å nøle for å snu og hente landsmannen og rivalen da han hørte om Thomsons problemer. Kl. 20:30 GMT, fikk ECOVER kontakt med HUGO BOSS. Det er typisk sørishavsvær i området med sludd og 30 knops vind. De venter nå til soloppgang ca kl 03.00 GMT med å gjennomføre redningskasjonen av hensyn til sikkerheten for begge skipperne som er trenet for denne type aksjoner selv om ingen av dem har vært i en liknende situasjon tidligere.

Så snart redningsaksjonen er gjennomført kan Mike Golding gjenoppta kappseilasen mot Fremantle. Alex Thomson klan imidlertid ikke delta på noen måte i seilingen, slik heller ikke Isabelle Autissier kunne da hun ble reddet av en konkurrent øst for New Zealand i en tidligere Round Alone seilas. ECOVER vil få godtgjort tidstapet ved redningsaksjonen. VELUX 5 OCEANS går over tre etapper der vinneren er den som har brukt minst tid på ferden jorden rundt vinner. Dessverre er dette racet over for Alex Thomson på HUGO BOSS, men han har allerede en ny båt i bestilling for Barcelona World Race i 2007..

Powered by Labrador CMS