SOMMERREPRISE: TO FLUER - DEL 27

Om å seile med erfaring

«Vi er ingen våghalser, men vi ønsker å oppleve ting annerledes. Den siste tiden har gitt oss piratangrep, ransforsøk og nestenforlis, men alt dette er god og spennende erfaring, og det er dette som for meg er jordomseiling.»

Publisert

Rundt jorden

Jeg tar meg en stille halvtime på fordekket til seilbåten To Fluer. Båten vår, med den harde madrassen jeg snart har sovet tusen netter på. To Fluer, båten som et sted på veien ble mitt hjem. Det er over to og et halvt år siden vi stakk av gårde i en båt vi bare hadde sett på bilder. To dager til å forberede henne var utvilsomt litt lite. Det gikk jo også galt, som det så ofte gjør når man ikke er godt forberedt. Alle seil og motor røk i samme uvær, og vi ble liggende en måned uten strøm og vann i en stinkende industrihavn i en by som knapt er verdig en prikk i kartet.

Men så lærte vi. Vi lærte mye, og det fortsetter vi å gjøre hver dag. Det var lett å skylde på uflaks og dårlig utstyr den gangen. Og det var tildels riktig. Men med den erfaringen jeg har i dag, kunne mye vært unngått. 

Jeg snakket nylig med en nordmann som tok på seg voksenhatten og sa at det var uforsvarlig å dra av gårde uten erfaring. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS