SOMMERREPRISE: TO FLUER - DEL 27

Om å seile med erfaring

«Vi er ingen våghalser, men vi ønsker å oppleve ting annerledes. Den siste tiden har gitt oss piratangrep, ransforsøk og nestenforlis, men alt dette er god og spennende erfaring, og det er dette som for meg er jordomseiling.»

Publisert Sist oppdatert

Rundt jorden

Jeg tar meg en stille halvtime på fordekket til seilbåten To Fluer. Båten vår, med den harde madrassen jeg snart har sovet tusen netter på. To Fluer, båten som et sted på veien ble mitt hjem. Det er over to og et halvt år siden vi stakk av gårde i en båt vi bare hadde sett på bilder. To dager til å forberede henne var utvilsomt litt lite. Det gikk jo også galt, som det så ofte gjør når man ikke er godt forberedt. Alle seil og motor røk i samme uvær, og vi ble liggende en måned uten strøm og vann i en stinkende industrihavn i en by som knapt er verdig en prikk i kartet.

Men så lærte vi. Vi lærte mye, og det fortsetter vi å gjøre hver dag. Det var lett å skylde på uflaks og dårlig utstyr den gangen. Og det var tildels riktig. Men med den erfaringen jeg har i dag, kunne mye vært unngått. 

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

49,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

495,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

795,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER