SOMMERREPRISE: TO FLUER - DEL 30

Tre år i retroperspektiv

TO FLUER kom tilbake til Norge høsten 2011. Seilturen er over, men ikke prosjektet TO FLUER. Det lever videre. I denne siste artikkelen ser Otto Hildeng og Kyrre Lind-Isaksen tilbake på tre års seiltur. De mener turen har gjort dem til litt bedre mennesker.

Publisert

Tre år på jordomseiling. Det er jo helt sjukt. Likevel er oppfatningen om at det er «alles drøm» i beste fall bare delvis sann. Det høres ut som en deilig drøm, fordi man umiddelbart ser for seg en evig ferie i tropene. Det virker som en drøm, fordi så uhyre få klarer eller ønsker å innse at de faktisk har muligheten til noe lignende.

Jeg tror nok mange drømmer om å være på jordomseiling, men jeg er nokså trygg på at uhyre få drømmer om faktisk å gjøre det. For jordomseiling er ikke tre års ferie i tropene. Det er likevel heller ikke, som noen seil-viktigperer skal ha det til; «å mekke på eksotiske steder». 

Det er noe midt i mellom. Det er en herlig balanse av utfordringer man selv velger ekstremiteten av, og purt livsnyteri. Det er en fin reise mellom frustrasjon og total sinnsro. Dyp fortvilelse og total lykke. Det er to ekstremt lærerike, synkrone reiser; i verden og i en selv.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS